Вучић се у Бриселу састао са Урсулом фон дер Лајен

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић започео је званичну посету Бриселу састанком са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.
vucic
Фото: Tanjug / arhiva

Фон дер Лајен је пред састанак са српским председником који је почео око 9 часова у седишту Европске комисије у Бриселу оценила да је то ће бити важна прилика да се разговара о реформама на ЕУ путу и дугорочном опоравку региона.

Очекује се да ће теме разговора председнка Вучића и председнице фон дер Лајен бити подршка Европске комисије Србији на путу евроинтеграција и у борби проти последица КОВИД19, извештај о напретку који Комисија спрема за јесен за Србију и све земље у процесу приступњања као и европски економско инвестицион пакет за регион.

Након састанка са председницом Европске комисије, председник Србије ће се у истој згради састати и са комесаром за проширење Оливером Вархејијем.

Током поподнева Александар Вучић разговараће и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком са којим се састо и почетком недеље у Београду.

Своју посету Бриселу председник Србије завршиће око 16 часова састанком са председником Европског савета Шарл Мишелом.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести