ВУЧИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ СМРТИ ПАСТОРА: Драги пријатељу почивајте у миру

Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти председника Скупштине АП Војводине и лидера Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

- Са великом тугом сам примио вест о смрти Иштвана Пастора, великог човека, часног политичара и пријатеља са којим смо заједно градили снажне темеље поверења између Срба и Мађара и радовали се сваком успеху који је донео бољи живот нашим грађанима - наводи се и додаје:

- Иштван је уживао неподељено поштовање свих поштених и радних људи Србије, што је било и највеће признање за његов неуморан рад и огромне напоре које је улагао у бољи и безбеднији живот свих и стварање стабилне и перспективне будућности за генерације које долазе. Његова улога у промоцији и афирмацији мађарског идентитета у Србији, остаје део богатства наше земље и једна од највиших вредности за које се доследно залагао. Иштван Пастор је увек био спреман да преузме и подели одговорност и бригу за решавање сваког изазова у тешким временима наше заједничке борбе за бољу Србију. Више него многи други, допринео је напретку земље, њеном економском бољитку, као и пријатељству између Србије и Мађарске. Са великом пажњом и посвећеношћу, радио је на свим пројектима од значаја који су додатно учврстили везе између наших народа, засноване на међусобном поштовању и разумевању.

Иштваново политичко искуство и знање, представљали су посебно јак ослонац у тешким и преломним тренуцима по нашу земљу, а визија развоја Србије, као заједничке куће свих нас за чији напредак и развој се вреди борити, остаје залог његове политике и подстрек свима нама да те циљеве наставимо да остварујемо. Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, саборцима и поштоваоцима Иштвана Пастора.

"Драги пријатељу, почивајте у миру".

Србија ће му подићи споменик какав заслужује

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је одлазак председника Скупштине АП Војводине и лидера Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора велики губитак за Србију, да је то човек који ће ући у историју и зато што је својом енергијом и снагом из "раља сукоба" извукао српски и мађарски народ.

Он је човек који је најзаслужнији за креирање мађарско-српских братских односа, рекао је Вучић за ТВ Хепи.

Иштван Пастор ће у историју и Србија ће му подићи споменик какав заслужује човек који је из раља сукоба својом енергијом и снагом извукао српски и мађарски народ, ја сам му бескрајно захвалан на свакој подршци, на љубави према Србији коју је показивао, љубави према мађарском народу и то је велики ударац за нас, рекао је председник.

Ово је огроман губитак за Србију, рекао је Вучић и додао да је недавно подсетио Пастора у Суботици у болници.

Видео сам се приватно са (мађарским премијером Орбаном) Виктором пре неколико дана и он ми је рекао да је (Пастор) у тешком стању. Иштван, кад сам га последњи пут видео, био је ведар, бодар, добар, рекао је Вучић и додао да је са њим пиричао о изборима.

Рекао ми је, молим те, немој 24. изборе, то је нама Бадњи дан.

Ја сам рекао, нема проблема, идемо на 17. То је човек који је један од креатора братских мађарско-српских односа, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести