Вулин поручио Пленковићу: Поновљене лажи не постају истина

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је вечерас да поновљена лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, колико год пута је поновио хрватски премијер Андреј Пленковић.
1
Фото: Tanjug

"Када је већ почео да набраја жртве и последице грађанског рата у Хрватској, Пленковић је баш могао да помене и да је из Хрватске протерано близу 500.000 Срба држављана Хрватске, да их је само у злочинацкој акцији Олуја протерано 250.000, а да је током грађанског рата убијено више хиљада Срба", рекао је Вулин поводом изјаве Пленковића на самиту НАТО у Лондону да се Хрватска сећа како је то не бити чланица Алијансе, а бити жртва агресије и политике Милошевића због које је Хрватска претрпела велике жртве.

Српски министар одбране је у изјави за јавност навео да би Пленковић, ако већ прави рачун о ратној штети, могао да израчуна колико вреде десетине хиљада запаљених и опљачканих српских кућа по селима, као и станова у градовима отетих од Срба.

Пленковић је, указује Вулин, пропустио да помене пензије које су ускраћене Србима, године избрисаног радног стажа, деонице друштвених предузећа која су приватизована без учешћа протераних Срба, држављана Хрватске.

"Поновљена лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, ма колико год пута да је Пленковић понови", изјавио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести