Вулин: Случај прислушкивања је брутална злоупотреба система

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је у случају прислушкивања председника Србије дошло до бруталне злоупотребе система.
vulin
Фото: MUP

"Имате 26 људи који су били на мерама. Суштина мера је да пратећи комуникацију неких људи дођете до доказа о вршењу кривичних дела. Ако имате 26 људи којима су изречене мере, а ниједан од њих након годину и по дана није саслушан ни осумњичен, онда не можете да ми кажете да су ти људи на мерама били јер су криминалци, већ зато што су били на вези са председником Вучићем и члановима његове породице", рекао је Вулин за ТВ Б92.

Навео је да су сва имена предата тужилаштву и да је сада на реду да се квалификује дело.

На питање да ли има нових детаља о случају Вељка Беливука, Вулин каже да постоји довољно доказа да они више никад не изађу на слободу.

"Можете очекивати, када почне суђење, да се види са каквим размерама зла смо се сукобили", рекао је Вулин.

Навео је да је пре неколико дана ухапшено шест припадника клана, од којих су четири остала у затвору и додао да се увек сазнаје нешто ново о овом случају.

"Ко им је продао машину за млевење меса, ко им је продао оружје?", упитао је Вулин и додао да се свака цев балистички вештачи.

"Ви мислите да су ови које смо ухватили једини који ће за новац да убију? Па нису", рекао је Вулин и додао да ће сви бити шокирани и бројем кривичних дела и начином на који су извршена.

То је обрукало и Црвену звезду и наш град

Александар Вулин рекао је да су током полицијске акције у Бетон хали ухапшени хулигани, а не навијачи.

"Ја сам дошао испред Бетон хале, да видим шта се дешава. Мени је важно да највиши функционери МУП-а буду када су такве акције. Само закон и стриктно поштовање закона. То су најобичнији хулигани", каже Вулин за ТВ Б92, додајући да су то организоване силеџије и насилници.

Вулин је истакао да ово не сме да се понови и додао да су тукли и девојке.

"Једну девојку су носили у Хитну помоћ, позлило јој се од страха. То је обрукало и Црвену звезду и наш град", додао је Вулин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести