Вулин: Зато што смо заборављали, злочини су се понављали

БРАТУНАЦ: Република Српска неће бити сама докле год Србију води Александар Вучић, биће брањена, чувана и штићена и о њој ће се водити рачуна, зато што Република Српска и свако ко у њој живи то и заслужује, изјавио је данас у Братунцу министар одбране Србије Александар Вулин на обележавању 26 година од страдања више од 3.500 подрињских Срба у Братунцу и околини.
v
Фото: Tanjug

Вулин је истакао да Срби сами обележавају годишњицу масакра, ужаса и злочина и да нико из међународне заједнице није хтео да дође и погне главу пред невиним жртвама.

“Још једном нико није хтео да нам понуди бар саучешће ако већ неће или не може да нам понуди правду”, рекао је Вулин.

Он је ослобађање Насера Орића и Атифа Дудаковића и других злочинаца означио “страшном поруком да је и правда далеко од Срба. 

“На нама је да не заборавимо и не смемо да заборавимо. Зато што смо заборављали, злочини су се понављали и злочини су, нажалост, били без казне, баш као што су и данас”, навео је Вулин.

Он је нагласио да Србија хоће мир, стабилност и сигурност, као и успешну Републику Србску која се развија. 

“Да би то било могуће, морамо бити јединствени, морамо бити увек заједно када је тешко и када је мање тешко, морамо бити ту за свој народ”, казао је Вулин.

Министар је након парастоса положио венац код Спомен-крста на градском гробљу, а венце су положили и председник Републике Српске Милорад Додик, представници државних институција, борачких удружења и грађани.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести