Завршени разговори у Бриселу, још без споразума о кризи на КиМ

БРИСЕЛ: Главни преговарач Београда, Петар Петковић нешто пре 21 час завршио је билатералне разговоре са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком.
evropska komisija brisel
Фото: pixabay.com

Петковић није давао изјаве за медије, а из делегације Београда на овим преговорима нису могли да потврде да ли ће се разговори у Бриселу наставити и сутра.

Претходно су из делегације Београда за Танјуг потврдили да никакав договор са приштинском страном није постигнут током данашњих разговора.

То су потврдили и портапрол ЕУ, Петер Стано као и амбасада САД у Приштини који су поручили да се преговори настављају у циљу доласка до решења за тренутну кризу на Северу КиМ.

Разговоре са ЕУ посредницима у Бриселу први је завршио главни преговарач Косова, Бесник Бисљими, који је по изласку са састанка новинарима окупљеним испред зграде ЕЕАС-а рекао да је на састанку у Бриселу постигнут начелни договор о повратку слободе кретања између две стране и да се чека пристанак Београда.

Нацрт договора, према Бислимијевим речима, подразумевао би примену налепница за регистарске таблице, повлачење јединица РОСУ и српских барикада, размештање припадника КФОР-а на административним прелазима и формирање радне групе за решавање питања слободе кретања возила.

Бисљими је рекао да су се током дана разговори одвијали одвојено са ЕУ посредницима и да преговарачи Београда и Приштине нису сели заједно за сто.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести