Званичници Србије и САД о заједничкој војној вежби

ВАШИНГТОН: Амбасадори Марко Ђурић и Ентони Годфри, заједно са представницима министарстава одране Србије и САД, разговарали су данас о предстојећој заједничкој вежби припадника ваздухоплових снага две земље и сарадњи у областима медицине, инжењерије и логистике.
Marko Djuric/Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Ђурић је истакао задовољство конструктивним онлајн састанком на коме су договорени детаљи о предстојећој заједничкој вежби припадника оружаних снага САД и Србије.

"Продуктивни састанци данас између Минстарства одбране САД и високих званичника Министарства одбране и Војске Србије. Континуирани билатерални дијалог на свим нивоима је кључ за даље ширење наше војне сарадње", написао је Ђурић на Твитеру.

Ђурић је поручио да су на онлајн састанку учествовали начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић и заменица помоћника државног секретара САД за одбрану Лора Купер.

"Генерал Мојсиловић и доктор Купер су на данашњем састанку разговарали о предстојећој здруженој ваздухопловној вежби. Радујемо се и будућим приликама да се припадници војске Србије и САД окупе на значајној обуци и у областима попут медицине, инжењерије и логистике", објавила је амбасада Србије у САД на свом званичном Твитер налогу.

Ђурић са конгресменом Малиновским о билатерали

Ђурић је разговарао са конгресменом Томом Малиновским, демократским представником савезне државе Њу Џерзи у америчком Конгресу, саопштила је амбасада Србије у САД.

Поред размене мишљења о политичким и економским билатералним темама, као и међународним питањима, амбасадор Ђурић информисао је конгресмена Малиновског о плановима за обележавање 140. годишњице дипломатских односа Србије и САД.

Он је позвао конгресмена Малиновског да се прикључи активностима које амбасада Србије у САД буде организовала ове године, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести