БОРБА ЗА ПРВУ ТИТУЛУ У ОВОМ ТАКМИЧЕЊУ Фјорентинa и Олимпијакос играће у Атини за трофеј Лиге конференција

АТИНА: Фудбалери Фиорентине и Олимпијакоса играће сутра од 21 сат на стадиону АЕК арена у Атини финале Лиге конференција.
Liga konferencija/YT
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Фиорентине су осми на табели Серије А са 57 бодова, а до краја сезоне у италијанском првенству одиграће још само меч са Аталантом. Клуб из Фиренце ће без обзира на резултат дуела са Аталантом сезону завршити на осмом месту на табели.

Фиорентина је пет пута играла у финалима европских куп такмичења, а "љубичасти" су само једном успели да освоје трофеј.

Фиорентина је 1957. године у финалу тадашњег Купа европских шампиона поражена од Реала (0:2).

Клуб из Фиренце је 1961. године освојио Куп победника Купова, пошто је у два меча финала овог такмичења био бољи од Ренџерса (2:0, 2:1). Фиорентина је годину дана касније поражена у финалу КПК од мадридског Атлетика. Први дуел је завршен без победника, 1:1, а у поновљеном мечу Атлетико је славио са 3:0.

Фудбалери Фиорентине су 1990. године имали прилике да освоје Куп УЕФА, али је Јувентус у два меча (3:1, 0:0) био бољи од клуба из Фиренце.

Фиорентина је и прошле сезоне играла у финалу Лиге конференција, али је Вест Хем освојио трофеј, пошто је у финалу славио са 2:1.

За екипу Фиорентине игра српски репрезентативац Никола Миленковић, док "љубичасте" са клупе предводи Винћенцо Италијано.

Фудбалери Олимпијакоса су сезону у грчкој Суперлиги завршили на трећем месту на табели са 84 бода. Тренер екипе из Пиреја је Шпанац Хозе Луис Мендилибар.

Фудбалери Олимпијакоса су 1963. године освојили Балкански куп. Клуб из Атине је освојио 47 титула у грчком шампионату, 28 националних Купова, као и четири Суперкупа Грчке. Међутим, фудбалери Олимпијакоса ће сутра по први пут играти у финалу једног европског куп такмичења.

Млади фудбалери Олимпијакоса су ове сезоне освојили јуниорску Лигу шампиона, пошто су у финалу победили Милан 3:0.

Европска фудбалска унија (УЕФА) је за главног судију финала ЛК између Фиорентине и Олимпијакоса одредила Португалца Артура Дијаса, а његови помоћници биће Пауло Соареш и Педро Рибеиро. За четвртог судију одређен је Швеђанин Глен Ниберг.

У ВАР соби биће Португалац Тијаго Мартинс, као и Немци Кристијан Дингерт и Марко Фриц.

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести