Честитке фудбалерима Србије: Поносни смо на вас

Председник Србије Александар Вучић поручио је фудбалској репрезентацији да је Србија поносна на њих, након што су победили Португалију у Лисабону са 2:1 и пласирали се на Мундијал у Катару.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

"Отишли сте и победили сте! Поносни смо на вас! Хвала вам на свему! Живела Србија", навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Вучић је уз то окачио фотографију са фудбалерима Србије са аеродрома "Никола Тесла".

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство у Катару 2022. победом над Португалијом, а одлучујући гол постигао је Александар Митровић у 90. минуту.

Београђани славе пласман Србије на Мундијал у Катару

БЕОГРАД: Више стотина људи окупило се вечерас на Тргу Републике како би прославили победу фудбалске репрезентације Србије над Португалијом и пласман на Мундијал у Катару.

Саобраћај код Трга Републике је блокиран, а из аутомобила се вијоре српске заставе.

На улицама Београда чују се и аутомобилске сирене.

Патријарх Порфирије честитао фудбалерима

Патријарх српски Порфирије честитао је фудбалској репрезентацији Србије победу над селекцијом Португалије и пласман на Светско првенство.

Патријарх је на Инстаграму написао да су фудбалери прави јунаци јер су добили ударац, али су одмах устали и борили се сложно до победе:

"Браво момци, браво мистер Драгане, делим срећу и радост са вама и нашим народом. Прави сте јунаци, јер сте добили ударац, али сте одмах устали и борили се сложно, као један, до краја, до победе! Живела Србија!", написао је патријарх Порфирије.

Бањалука славила пласман "орлова"

БАЊА ЛУКА: После победе фудбалера Србије над Португалијом и пласмана на Мундијал у Катару, у Бања Луци је почело славље великог броја навијача.

Навијачи су блокирали центар града великим бројем аутомобила, певали песме и скандирали играчима Србије и селектору Драгану Стојковићу, преноси РТРС.

Министар Удовичић: Цела Србија је чекала ово!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је вечерас српској фудбалској репрезентацији победу над Португалом и пласман на Светско првенство у Катару.

''Цела Србија је чекала ово! Идемо на Мундијал! Велика утакмица, велика победа! Браво, момци! Свим срцем, идемо Србија”, пише у честитки министра Удовичића, саопштено је из Министарства омладине и спорта.

Вучевић: Браво орлови

Своје одушевљење није крио ни градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је на свом инстаграм профилу цитирао војводу Мишића:

Бравоооо, ОРЛОВИ, браво Пикси, вечерас вас сви славимо! "Ко сме тај може, ко не зна за страх, тај иде напред", то је било гесло легендарног војводе Мишића, а вечерас су га наши момци применили у фудбалском "рату" у Лисабону, изашли на терен са ставом који не признаје пораз и усрећили нас, милионе навијача! Браво, орлови, "преорали" сте терен вечерас, браво, Пикси, велики си тренер као што си био и играч, браво за цели стручни штаб! Хвала вам, јер овакве фудбалске тријумфе смо сви толико дуго ишчекивали! Поносан сам и срећан. Идемо даље, на Катар и СП, идемо само напрееед!

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести