Црвена Звезда у Лиги Европе гостује данском Митјиленду (18.45)

Фудбалери Црвене звезде у трећем колу Лиге Европе гостују вечерас данском Митјиленду.
liga evrope, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Claude Paris)

Утакмица врло важна за црвено-беле јер би у случају победе обезбедили пласман у нокаут фазу, међутим, Београђани се и овога пута суочавају са проблемима. Неће играти Катаи, Павков и Живковић али у сличној ситуацији изабраници Дејана Станковића савладали су Лудогорец. Дакле, предаје унапред нема – иде се на победу.

- С обзиром на године, доста смо искуснији и старији од екипе из Данске и сигурно да наши играчи имају доста мечева оваквог типа у ногама. Сусрећемо се са озбиљним кадровским проблемима поново, играћемо без Павкова, Катаија и Живковића.  Диони ће бити у протоколу, али он има само један тренинг ове недеље са тимом. Не тражимо изговоре и сви момци који буду изашли на терен ће пружити максимум, али свакодневно се сусрећемо са кадровским проблемима овог типа. Добро смо отворили групну фазу, нема разлога да не наставимо тако. Биће тешко јер је преко пута нас екипа која је брза, јака, млада и са жељом да се надмеће, надиграва и такмичи. Организовани су, то показују радом са младим играчима. Биће захтевна утакмица, али искуство је на нашој страни – рекао је тренер црвено-белих Дејан Станковић.

Најопасније оружје Мидтјиланда су прекиди.

- Гледаћемо да имамо контролу, а колико ћемо у томе успети: не знам. Утакмица ће донети оно што буде желела, али потрудићемо се да их умиримо, спречимо офанзивну транзицију и неутралишемо контре. Радили смо много на прекидима. Аут им је као корнер, сваки иде у пет метара, а на скок им иде по пет, шест играча, баш су опасни у том сегменту. Кад изводе корнере, сви практично уђу у гол, тако да ће на прекидима бити дванаест људи у петерцу у сваком тренутку. Ипак, морамо да будемо храбри и концентрисани.

Осврнуо се Дејан Станковић поново на кадровске проблеме.

- Сви знамо да је Катаи имао корону и не опоравља се свако од тога на исти начин. Причао сам са Дејаном Савићем како изгледа тај повратак, кад ми можемо да гарантујемо да је неко спреман и слично. Здравље играча је на првом месту. Катаи не може максимално да одговори захтевима и не желимо да ризикујемо. Вероватно се ништа не би десило, али кад се неко тако брзо замара, немамо други избор. Покушавамо да га кроз нормалан рад уведемо у тренажни процес да би могао максимално да одговори захтевима. То је озбиљан проблем за нас, али нећемо се предавати.

Слична ситуација је била и пред пут у Бугарску, из које се Црвена звезда вратила са три бода и победом над Лудогорецом.

- У једном тренутку размишљаш ко ти све недостаје, али ставиш тачку и окренеш се оном ко ти је на располагању, те настојиш да извучеш максимум. Фалиће, као што су недостајали у Разграду и једва чекам да се сви врате и буду здрави, јер нас у последњих месец и по дана стално прате зарези. У једном тренутку смо имали 15 играча на тренингу. Што се Лазетића тиче, ако буде прилике добиће шансу, не треба од тога да се прави спектакл. Он је момак који има свој природан пут, постигао је првенац и сад треба мирно да ради на себи и детаљима. Мора са обе ноге да буде на земљи, пред њим је светла будућност и мукотрпан рад.

Ситуација у групи Ф је таква да Црвена звезда може да игра своју игру и не мора да прати шта се дешава на другим мечевима.

- Нама је циљ да „презимимо“ у Европи. За сада све зависи од нас, добро је кад не мораш да гледаш другог, већ само себе. Не морам да пратим „лајв скор“, и надам се да ће тако и остати. Желимо да се вратимо из Данске са позитивним резултатом. Незгодно је због кадра кад спремаш једно, па се деси нешто, па спремаш друго, па опет нешто и то тако траје, али такав је посао. Буде ти криво, јер си замислио једно, међутим, нећу да правим изговоре, јер кад је такав случај: не функционишу добро ствари. То што имамо је најбоље. Имају и они проблеме са кадром, црвени картон, повреда Брумада, али не знамо да ли ће он играти. – поручио је Дејан Станковић.

        И. Лазаревић

 

Група Ф

Митјиленд-Црвена звезда    (18.45)

Лудогорец – Брага     (18.45)

1. Цр. звезда     2      2      0      0      3:1    6

2. Брага    2      1      0      1      4:3    3

3. Лудогорец     2      0      1      1      1:2    1

4. Митјиленд      2      0      1      1      2:4    1

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести