ДА ЛИ САД КОНАЧНО? Тобџије желе Душана Влаховића – за 60.000.000 евра

Лондонски Арсенал поново се вратио да финиша трансфер и коначно добије "деветку" врхунског калибра.
Dusan Vlahovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Арсенал је схватио да му је за трку за титулу шампиона Премијер лиге потребан прави центарфор и поново је опипао пулс Влаховићу, јавља угледни Скај Спорт.

Исти извор наводи да би понуда од "само" 60 милиона евра, с обзиром на то да је Јуве платио Влаховића преко 80 милиона, била довољно да се реализује трансфер.

Влаховић је и прошле зиме имао понуду Арсенала, исто као и Манчестер јунајтеда, али је из Торина стигао одричан одговор. Занимљиво, Тобџије су хтеле Душана и када је био у Фиренци, али је Јуве био бржи и избор нашег играча.

Међутим, сада су се околности промениле. Земунац је финансијски терет Старој дами и не жели да развуче плату на више година, што представља проблем клубу.

Зато би Јуве могао да пристане на излазни трансфер, а да лондонски клуб добије право појачање за отупљен напад. Менаџер Микел Артета на располагању има крхког Габријела Жезуса и неубедљивог Едија Нкетију, што је премало за трку са Ливерпулом и Манчестер ситијем.

С друге стране, и Влаховићу би пријала промена. Утисак је да се није најбоље снашао код тренера Макса Алегрија, да би у некој другој, офанзивнијој средини његов огромни потенцијал дошао до изражаја.

Излишно је рећи да је Арсенал негује нападачки фудбал, због чега делује да би били савршен спој.

sportal.blic.rs

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести