Ђукић: Тражимо ветар у леђа, победа је прави лек

БЕОГРАД: Партизан после низа неуспеха, сутра гостује Радничком у Нишу, а тренер Мирослав Ђукић каже да очекује тешку утакмицу на "Чаиру" и лоше услове за игру, али да његов тим увек иде на победу.
djukic
Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ђукић је потврдио да се на терен враћају капитен Мирослав Вулићевић и штопер Милан Митровић, док ће нападач Леандре Тавамба пропустити дуел због картона.

"Очекују нас тешки услови за игру. Раднички је добра екипа, која ће играти офанзивно. Идемо на три бода без обзира на то што неће бити лако, али на сваком гостовању морамо да тражимо победу. Морамо се прилагодити лошим условима терена, јер три бода вреде исто тамо и на нашем стадиону. Играли смо под сличним условима и у Крушевцу, али не преостаје нам ништа друго него да се адаптирамо", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

Тренер актуелног шампиона Србије истакао је да су његови играчи свесни тренутка у коме се налази клуб након елиминације из Европе и да једино победа после киксева против Викторије и Земуна може да врати расположење.

"Тражимо ветар у леђа и победу која би нам значила после елиминације из Европе. Сваки пут после кикса долази до потреса, прави лек је добра игра и победа. Екипа је добро тренирала ове недеље, играчи су свесни да нас једни победа враћа на старе стазе", рекао је Ђукић.

Ђукић је признао да црно-бели имају проблем са постизањем голова и да то није само кривица нападача, већ целе екипе, али да ће увек стати уз играче.

"Свесни смо да морамо да побеђујемо, у Партизану је увек турбуленто, али сви у спортском сектору покушамо да то амортизујемо то и урадимо све да се не осети неповерење. Увек ћу бити уз играће и стручни штаб како у радости после Видеотона и Јанг Бојса, тако и када "плачемо и крваримо"", изјавио је Ђукић.

Утакмица између Партизана и Радничког игра се сутра од 14.30 у Нишу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести