Ђукићу још једна шанса

Мирослав Ђукић до даљњег ће бити тренер фудбалера Партизана, одлука је руководства клуба. Тас на ваги који је превагнуо за овакву одлуку било је то што искусни стратег има јак уговор, као и чињеница да нема кандидатаа који би га заменио.
Miroslav Đukić (drugi sleva)  Foto: FK Partizan
Фото: Мирослав Ђукић (други слева)  Фото: ФК Партизан

Ђукић ће добити још једну шансу, а видеће се хоће ли је искористити. Прву шансу за останак у клубу Ђукић ће имати сутра у утакмици са Радом. Како се ради о екипи са дна табеле Ђукић би победом екипу вратио на победнички колосек и себи повећао шансе да и даље предводи црно – беле. Сваки други исход не би му ишао у прилог, под великим притиском навијача мораће да се повуче.

Ђукић се узда у то да је Партизан у дербију прошлог кола са нишким Радничким показао одређени напредак у игри, створио је више шанси него на две утакмице наставка првенства заједно. Зашто није резултатски боље прошао на Чаиру криви су и играчи, који су пропустили неколико изванредних прилика. Ђукићу у прилог иде и то што има изванредан однос са играчима, који су га и прошле године бранили када је био пред излазним вратима . Тада су Тавамба и остали фудбалери истицали да је тренер људска величина и одличан стратег и да није крив за резултатска посртања. Ђукић се узда да ће играчи у утакмици са Радом играти и за њега.

Разлог зашто је Ђукић још једном добио поверење управе је и то што је постигао велики успех у Европи, уз то није изгубио ниједан дерби у домаћем првенству (Црвена звезда 0:0, 1:1; Војводина 1:0, 1:1), а у две утакмице у којима је ремизирао са београдским и новосадским црвено-белима био је јако близу победа.То су били аргументи да добије још једну шансу, да ли ће је искористити остаје да се види.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести