Финале Купа Србије Војводина – Партизан: Спектакл за крај сезоне

Вечерас се спушта завеса на фудбалску сезону у Србији, а учиниће то играчи Војводине и Партизана, који ће у Нишу поделити мегдан у финалној утакмици Купа Србије.
Drincic u akciji
Фото: Ј. Грлић

Учесници завршног сусрета још јуче су допутовали у Ниш и одрадили тренинг на травњаку Чаира. Београдски црно-бели, барем на папиру, слове за фаворита, што потврђују и квоте на кладионицама, али у оваквим дуелима, одавно је то познато, изузетно је незахвално прогнозирати победника. Новосађани имају велику жељу да освајањем  трофеја ставе потпис под одличну сезону и било би неозбиљно отписивати као могуће освајаче Купа

Тим тренера Ненада Лалатовића јуче је отпутовао у Ниш, а међу путницима није било повређених Мирка Топића и Богдана Младеновића. Сви остали кандидати за  стартну поставу, њих укупно 18, нашли су се у аутобусу, добро расположени и решени да најбољу игру пруже управо у овом сусрету.


Грујић дели правду

НИШ: Градски стадион у Чаиру, судија: Данило Грујић (Ниш), помоћници: Милован Ристић (Београд) и Далибор Ђурђевић (Крушевац). Четврти судија: Новица Анђеловски (Качарево).

ВОЈВОДИНА: Роцков - Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић - Стојковић, Дринчић - Вукадиновић, Бојић, Човић - Мркаић.

Тренер: Ненад Лалатовић

ПАРТИЗАН: Стојковић (Стевановић) - Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић - Здјелар, Шћекић - Марковић, Натхо, Асано - Садик.

Тренер: Саво Милошевић.

Утакмица почиње у 19 часова, ТВ пренос.


- Верујем да сам заслужио да напокон освојим трофеј после свега што сам урадио у српском фудбалу – рекао је Ненад Лалатовић. - Свестан сам да с друге стране имамо веома квалитетног и јаког ривала, очекујем прави спектакл и да све протекне у фер и коректној атмосфери, па нека победи онај тим који буде био бољи на терену.

У првенственом дербију 30. кола Војводина је у прошли петак славила са 1:0, начинивши добру увертиру пред нишку представу. Гол је постигао Немања Човић из једанаестерца, након прекршаја над Вукадиновићем.


Вошино осмо финале

Воши ће ово бити  осмо учешће у завршној представи националног Купа, а одиграла је укупно девет таквих сусрета (ривал јој је 1997. године била Црвена звезда, а играле су се две утакмице - у Београду и Новом Саду). Воша је славила само 2014. године, када је била боља од Јагодине (2:0). Захвљујући Цвијану Савковићу из новосадског клуба, добили смо укупан скор црвено-белих у сусретима за трофеј Купа: забележили су по победу и нерешен исход, уз седам пораза и гол-разлику 4:14.


Фото: Ј. Грлић

- Пред нама је заиста тешка утакмица, јер Партизан је искуснија екипа што се такмичења у Купу тиче - нагласио је Вукадиновић. - Ми смо у доброј форми, што је потврдила и наша недавна победа над црно-белима у Новом Саду. Потрудићемо се да исто учинимо и у Нишу и спремни смо да извучемо максимум из себе. Играћемо једни за друге и за наше навијаче, који, додуше, на Чаиру неће бити присутни, али су увек уз нас и пружају нам безрезервну подршку.

Партизан је до сада освојио чак 16 пута Куп, а иза њега је серија од четири везана славља. Ово ће му бити пето узастопно учешће у борби за пехар.

- Свесни смо с каквим се ривалом срећемо, али ништа није немогуће у финалу. Нови Сад, навијачи, наш тренер Лалатовић, управа клуба и сви ми  заслужили смо да се радујемо трофеју и учинићемо све што можемо да га донесемо у наш град - поручио је Миљан Вукадиновић.


Здјелар: Војводина велики ривал

- На прагу смо великог успеха, али имаћемо врло озбиљног противника, Војводина је традиционално наша велики ривал Неће бити простора за индивудуално доказивање, с тим што бих волео да баш ја одлучим победника. Но, једино је важно да освојимо трофеј, а стрелац нек буде било ко од нас – рекао је везиста Саша Здјелар. 

Чаир је је већ једном био срећан по црно-беле, 2017.  на њему су обезбедили титулу.

- Било би сјајно да се то понови. Фино је сетити се те титуле, то нам је мотив више да и сада будемо прави. Даћемо масимум да бисмо се домогли трофеја  – поручио је Здјелар.


Немања Милетић, некадашњи играч Војводине, продужио је  уговор с црно-белима до 2023. године. Првенствени дуел два тима пратио је из свечане ложе стадиона “Карађорђе”, а очекује се да ће вечерас заузети своје место уз десну аут-линију.

- Имамо лепу прилику да уђемо у клупску историју  тако што ћемо пети пут узастопно да освојимо Куп - рекао је Милетић. - Знајући тренера Војводине Лалатовића, знам да ће  да нам буде тешко у, убеђен сам, спектакуларној утакмици. Ипак, уколико будемо прави, мислим да неће бити проблема и да ћемо се ми на крају радовати.

Сусрет у Новом Саду донео је жесток окршај, с пуно обострано јаких стартова, који су повремено излазили ван оквира оних које сматрамо да су у духу фер-плеја.

- Можда је и то био део тактике ривала. Вечерас је улог велики, очекујем да ће бити доста прекида и да се тимови неће залетати. У Новом Саду смо наступили с већим бројем младих играча и дебитаната, а овог пута ће тренер Милошевић извести најбољих једанаест. Због тога верујем да ћемо ми подићи победнички пехар и на тај начин завршити сезону - додао је Милетић.

Сусрет Војводина - Партизан почиње у 19 часова, уз пренос на првом програму ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести