Француска шокирана: На фудбалској утакмици 400 навијача (видео)

ПАРИЗ: У тренуцима док се Француска бори с епидемијом корона вируса која је до сада однела око 30.000 жртава, у околини Стразбура, који се налази унутар француске "црвене зоне", одиграна је утакмица између локалних клубова Неухофа и Хотепјереа.
fudbal
Фото: Youtube Printscreen

На стадиону се окупило око 400 навијача, а на фотографијама и видео записима који су преплавили друштвене мреже види се како навијачи утрчавају на терен да би прославили голове.

Локална полиција одмах је интервенисала је, али није могла да спречи одигравање утакмице.

"Глупост и неодговорност могу довести до катастрофалне здравствене ситуације у нашој регији. Не треба нам нова драма," рекао је француским медијима заменик градоначелника Стразбура Серж Оелер.

"Имамо видео записе, све ћемо проверити и сигурно ће бити санкција", додао је он.

Утакмица је одиграна на стадиону "Пако Метео" којим управља спортска организација ЈС Кенигсхофен. Њен председник Франсоа Маркад рекао је да је стадион кориштен без одобрења.

"Ово што се догодило апсолутно је неопростиво и неприхватљиво. У шоку сам, уверавам вас да нико из нашег клуба није одобрио или охрабрио ово окупљање."

Лекар у паришкој болници Пити-Салпетрије, професор Жилбер Дерај рекао је да страхује да ће илегална утакмица изазвати нове случајеве заразе.

"Било је то потпуно неразумно. Вирус је и даље присутан и овакав догађај може представљати мини-вирусну бомбу", рекао је он.

Француска лига (ЛФП) је крајем априла одлучила како је сезона 2019/20 завршена због пандемије корона вируса након одиграних 28 од предвиђених 38 кола и затечено стање на табели прогласила коначним.

Прваком је проглашен ПСЖ, док је другопласирани Марсеј изборио пласман у Лигу шампиона следеће сезоне, а прволигашки статус изгубили су Амијен и Тулуз.

Још није познато хоће ли се играти овосезонска финала Лига купа (ПСЖ - Лион) и Купа (ПСЖ - Сент Етјен).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести