Фудбалери Премијер лиге формирали фонд за помоћ здравству

ЛОНДОН: Фудбалери Премијер лиге покренули су добротворну акцију како би приклупили новчана средства за помоћ британском Националном здравственом систему у борби против пандемије вируса корона.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Како се наводи у саопштењу групе играча, током последње седмице одржали су неколико разговора, који су за циљ имали стварање фонда који би могао да помогне свима којима је то потребно током кризе са вирусом Ковидом 19.

"Ово је тешко време за наш здравствени систем и наша група је спремна да помогне колико може. Играчи из свих тимова Премијер лиге су радили на овој инцијативи коју смо назвали "ИграчиЗаједно" (#PlayersTogether), а циљ нам је да новац донирамо брзо и онима којима највише треба. Добровољно помажемо и овде су сви играчи заједно и не постоје никакве разлике у клубовима. Надамо се да ћемо, као и многи други у нашој земљи, успети да направимо разлику“, стоји у саопштењу.

Међу фудбалерима који су поделили ово саопштење путем Твитера су капитени Ливерпула, Тотенхема и Манчестер Јунајтеда Џордан Хендерсон, Хари Кејн и Хари Мегвајер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести