Фудбалери Војводине у недељу дочекују Рад: Време је за прву радост

У нашем народу често може да се чује констатација како је “трећа - срећа”, па се управо у сладу с тим за утакмицу 3. кола Суперлиге Србије, у којој су домаћини Раду, припремају фудбалери Војводине.
Arandjel Stojkovic
Фото: Аранђел Стојковић, фото: Ј. Грлић

У прва два кола Новосађани су остварили два ремија (Младост и Земун) и сада желе да освајањем прва три бода потврде високе амбиције које су у овој сезони пред себе поставили. У понедељак и уторак црвено-бели су одрадили по два тренинга, посебно уигравајући линије практично комплетног новог тима.

„После два ремија на старту, време је да забележимо прву радост у сезони“, категоричан је Аранђел Стојковић, десни бек старијег новосадског суперлигаша.

„Намера нам је да жељеним тријумфом покренемо победнички низ и покажемо колико објективно вредимо. Пуно је нових играча у нашем тиму и због тога нам је потребно било додатно време за уигравање, али се већ у Земуну видело да смо све бољи и само недостатак спортске среће омео нас је у настојању да упишемо сва три бода. И у том дуелу у нашем тиму наступила су два дебитанта - Даниел Граовац и Дамјан Гојков, што само потврђује тврдњу да смо нова екипа. Радује ме, међутим, наша добра игра и сада је важно да поправимо реализацију, пошто смо пропустили више одличних шанси на стадиону у Горњој вароши.“


Суботић отишао

Немања Суботић, фудбалер који је пред почетак прошле сезоне стигао у Војводину из редова Будућности из Добановаца, више није фудбалер новосадског суперлигаша. Код шефа стручног штаба Александра Веселиновића није био у првом плану и одлучио је да срећу потражи у некој другој средини. Одлуком УО ФК Војводина, с њим је уговор споразумно раскинут и може да тражи нови клуб.

„У договору са шефом, у понедељак сам одрадио последњи тренинг с екипом, а јуче сам био у ФЦ “Вујадин Бошков” како бих се поздравио са саиграчима и људима који раде у клубу“, рекао је Суботић.

„Жеља ми је да одем у иностранство, постоји интересовање неколико клубова, а уколико у томе не успем, имам понуде појединих екипа из наше Суперлиге.“


И сам Стојковић имао је сјајан волеј, али је голман Земунаца Милошевић успео да извади лопту из горњег левог угла.

„Ни сам не знам како после тог ударца лопта није ушла у гол. Све сам извео на најбољи начин, имао сам утисак да је шут милиметарски прецизан, али, ето, голман је успео да га одбрани. Било, па прошло, битно је да почнемо да играмо добро у континуитету и резултати ће наићи. Убеђен сам, већ од утакмице с Радом на “Карађорђу”.“

“Грађевинари” су по некој неписаној традицији, неугодан ривал за Војводину. Умели су често да је изненаде када се то најмање очекивало.

„Генерално, Рад је веома незгодна екипа, која најбоље игре пружа против најјачих ривала. По томе су препознаљиви у српском фудбалу, јер је очигледно да се додатно мотивишу када играју с Војводином, Партизаном или Црвеном звездом. Све то не значи ништа, јер смо решили да пружимо максимум и да почемо да побеђујемо. Верујем у наш успех и надам се да ћемо уз помоћ навијача до њега и доћи“, додао је Аранђел Стојковић.

Тренер Веселиновић за овај сусрет моћи ће да рачуна на све распложиве снаге 

Утакмица Војводина - Рад игра се у недељу, с почетком у 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести