Фудбалска репрезентација Србије играла нерешено с Турском: Тумбаковић отклонио дилеме

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је добар меч у Истанбулу против Турске у четвртом колу Лиге нација, али је на крају освојила само бод(2:2), па је и даље на последњем месту у својој групи.
tumbakovic, fonet
Фото: FoNet

Међутим, без обзира на све  ново издање “опрлова”, охрабрује јер су наши фудбалери после недељу дана пониовили сличну игру као и у полуфиналу баража са Норвешком. Као и у Ослу тако и у Истанбулу реализација је била велики проблем, али крајњи утисак упркос нешто слабијој игри одбране је повољан и даје наду да ћемо 12. новембра у Београду у одлучујућем мечу за одлазак на Европско првенство савладати Шкотску. 

Овај меч је вероватно отклонио и последње дилеме, ако их је уопште наш селектор Љубиша Тумбаковић имао, испоставило се да је онај тим из Осла прави да ће највероватније исти састав играгти и против Шкотланђана. Наравно, могуће су ситније корекције (Костић), али утисак је да Тумбаковић без обзира на нове грешке одбране неће мењати стартних 11 из сусрета са Норвешком.

Полако су се искристалисале и резерве, а највећи добитак у последње две утакмице је без сумње млади нападач Влаховић. Чини се да је селектор коначно добио адекватну алтернативу за Митровића, питање је само да ли ће Јовић у наредних месец дана успети да се избори бар за место другог нападача или ће пасти чак у трећи план.

- Одиграли смо врло коректно прво полувреме, добро смо почели друго, али смо пали. Основни циљј је био да направимо помак и да потврдимо вредности из утакмице са Норвешком. Наш најважнији циљ је везан за квалификације за Европско првенство и ово после Осла је све у правцу припрема за оно што нас чека у новембру. Жао ми је због резултата, али екипа је показала да има жељу, борбеност, дисциплину и не могу да будем незадовољан – јобјашњава селектор Љубиша Тумбаковић.

Оно што се видело у Ослу, сада поново у Истанбулу, јесте јасна намера да код нерешеног резултата у гостима, против јаког ривала, Србија се не задовољава бодом, већ кидише и жели сва три.

- Нападали смо и када је било  2:2, носила нас је жеља, хтели смо победу. Али, с друге стране, уморни смо. Играли смо три утакмице у девет дана - каже Тумбаковић.

Финале баража је пред вратима. Остало је мање од месец дана до судара са Шкотима.

- Размишљамо о утакмици са Шкотском још од момента када смо сазнали да ћемо играти против њих. Али, тек сада када смо завршили и ова два меча почећемо озбиљне припреме, скаутинг ривала и све ћемо учинити да остваримо циљ. Јесу важне и утакмице Лиге нација после тога, али ово што следи 12. новембра је много важније - не оставља дилему селектор Србије.    

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести