Гајић нови председник ФК Војводина, Бајатовић директор

Више пута одлагана Скупштина Фудбалског клуба Војводина одржана je у демократској атмосфери и изабрани су нови челници (присутна била 53 члана од 55).
Skupstina FK Vojvodine/R. Hadžić
Фото: Р. Хаџић/Скупштина ФК Војводине

 Нови председник новосадског суперлигаша је по трећи пут познати и успешни привредник Војислав Гајић, власник компаније „Александар градња”. За директора је изабран први човек Србијагаса Душан Бајатовић, а за спортског директора бивши играч Војводине Никола Лазетић.

- Трећи пут сам у клубу, није лако и једноставно. Велика је одговорност. На све што сам до сада урадио за овај клуб поносан сам, али то стављам по страни и крећем из почетка. Сигуран сам да ћу са људима који ће бити са мном успети у намери. Без заједништва нема напретка, не игра се фудбал само за себе, морамо бити заједно. Такође, без навијача клуб не вреди, као ни без играча и људи који то повезују - рекао је Гајић.

Потом се новоизабрани председник осврнуо на планове.

- Скупштина се одлагала неколико пута како би се детаљи добро утаначили, већ десетак дана смо припремали оно што се догађа данас. Задатак је јасан - да Војводини буде боље и да јој се врати стари сјај. Многи су спремни да кажу да Војводини нешто припада. Не, не припада јој, већ се мора зарадити и да се дебело озноји како би јој се вратио стари сјај. Војводина је прави грађански клуб, најстарији фудбалски суперлигаш, који ове године слави 105 година.

Као горући задатак Гајић је апострофирао комплетирање играчког састава за предстојеће такмичење.

- Време је већ одмакло, али оно што смо радили претходних дана и што ћемо радити наредних, верујем да ће екипа  клуб бити спремни за нову сезону, нове подвиге, са новим карактером, свежом крви, новом енергијом и игром, тврдом, чврстом и брзом. Такође, и тренер мора да има такву енергију, као и чланови УО, навијачи и сви људи који су у и око клуба. Презадовољан сам што смо до сада одрадили, међутим, то ће спортски директор Никола Лазетић за који дан да обелодани. Оно што је Лазетић показао претходних дана је за импресију. Верујем да ће и навијачи Војводине бити одушевљени. Војводина ће врло брзо вратити утицај и поштовање.

Што се тиче другог циља, Гајић је врло јасан - европско такмичење.

- То је мој циљ и мотив због кога сам дошао, али и обавеза сваког у складу са својим обавезама и капацитетима. Пето место не прихватам, нити ме занима, аутоматски подносим оставку. Може евентуално да будемо четврти и да освојимо национални Куп. Мене занима успех и ништа друго. Не занима ме мандат од четири године само ради реда. Спреман сам да се 24 сата посветим клубу и да дам сву своју енергију. Имам подршку и од моје породице, посебно сина који је максимално стао иза овога и који ће бити од битних шрафова у клубу.

Спортски центар “Вујадин Бошков” и омладинска школа су планирани да се реконструишу.

- Омладинску школу ће да направи Лазетић, то ће бити нови модел како бисмо и ту добили велико поштовање. Адаптираћемо и центар, то је већ кренуло јуче, а све би требало да буде готово док се екипа врати са припрема у Словенији, а то је за месец дана. Наш камп би требало да добије нови сјај, проширићемо капацитете и прилагодити нашим потребама. Планирамо да направимо и дневни боравак где би играчи могли да се окупљају и друже.

Гајић је подвукао да сви у клубу морају да раде бескомпромисно на новом задатку.

- Нико не сме да искочи, нећемо то толерисати. Нећу се мешати у оно што не спада у моју ингеренцију док све функционише како треба. Једноставно мора да се зна ко је газда - јасан је био Вошин председник.

Он је истакао значај градоначелника Милоша Вучевића у стабилизацији клуба.

- Дао нам је пуну подршку и активно учествовао у разговорима, преговорима и договорима, где је био врло заинтересован да ово успе и да Војводина крене узлазним путем. Овим путем бих се захвалио градоначелнику Вучевићу што је уложио труд и ауторитет. У новијој историји први пут имамо позитивне сигнале из Београда. То је добро, хвала вам на томе, али Војводина ће бити за понос и пример свима. Верујем да пишемо нову историју Војводине и да ћемо знати да је искористимо на позитиван начин - нагласио је Гајић.

Никола Лазетић, спортски директор: “Најава лепе приче“

- Пун сам елана, поготово што се ради о јако лепој причи у којој су стали врло озбиљни људи, почев од градоначелника Милоша Вучевића. Председник и чланови УО су познати у граду. Надам се да ћемо добро сарађивати. Иако сам сада постао званично спортски директор, ја сам већ неколико дана интезивно радио. Донео сам неколико промена, отишло је и дошло много играча. Раскинули смо уговоре с играчима који се нису показали и довољно борили. Неки су квалитетом заслужили да буду део Војводине, али понашањем нису - рекао је Лазетић.   

Душан Влаовић, бивши председник: „Клуб изнад свих“

На скупштини је констатована оставка досадашњег председника УО Војводине Душана Влаовића, као и директора Дарка Јевтића.

- Новом руководству желим неупоредиво више успеха, што верујем неће бити нарочито тешко имајући у виду наше спортске резултате. Зашто је тако било нећу говорити, јер сматрам да је то у интересу клуба, који би морао бити изнад свих нас – поручио је Влаовић.

Фото: Skupstina FK Vojvodine/R. Hadžić

Управни одбор

Нови чланови Управног одбора су: Љубомир Апро, Милан Ђукић, Драгољуб Самарџић, мр Милан Ђукић, Никола Васиљевић и Милан Давидов.

Одбор за хитна питања чине Војислав Гајић, Никола Васиљевић и Душан Бајатовић. Секретар УО је адвокат Божидар Бероња. Лица овлашћена за заступање и њихов упис у АПР су Војислав Гајић и Душан Бајатовић.

  Ј. Галић

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

 

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести