Горан Шаула о успеху Војводине у дербију: Циљ је постављен, идемо ка њему

Фудбалери Војводине у понедељак нису тренирали. Одмарали су. Јединствена је оцена да су одмор и заслужили. Сви утисци, после суботњег дербија са Црвеном звездом, били су на линијиоцене да су припреме одлично реализоване и да је колектив са квалитетом више у игри дочекао наставак сезоне.
1
Фото: МН прес

Против фаворизованог шампиона Новосађани су, у најмању руку, били равноправан партнер. Утиске је, у дану одмора, за Дневник поделио тренер Горан Шаула, фудбалска личност, чије су речи и дела увек поштоване, својевремено као играча и капитена Војводине, данас у улози члана Раставчевог штаба.

-Почетак дербија није био добар по нас – подсећа Шаула. – Излазак на Маракану и сам амбијент на стадиону, прво коло, такмичарска утакмица после серије контролних мечева, стегнуто смо почели. Руку на срце, Звезда је имала неколико шанси у првих 15-ак минута. Међутим, што је време одмицало, ми смо били све сигурнији, успоставили смо равнотежу и повели. Сада верујем да нисмо тако брзо и јефтино примили гол, да смо издржали до одмора, да би нам у другом делу било много, много лакше. Пре бисмо ми постигли други гол, него што би Звезда успела да изједначи. Али, с обзиром на то где смо играли и против кога смо играли, на крају крајева, задовољни смо постигнутим.

Задовољство је присутно и међу играчима и међу члановима стручног штаба. Навијачи су рекли своје порукама са трибина. Игра или резултат, питање за Шаулу. Или, и игра и резултат, као производ игре на „Митићу“?

-Мене највише радује то што су момци показали да могу да играју против тима Звездиног нивоа – јасан је предводних екипе 90-их година прошлог века. - То значи да све што смо јесенас причали, што смо зимус радили, даје резултате. Наши момци имају потенцијал, потребно је само да верују у себе, да наставе да раде и да онда, на свим клупским нивоима, заједно са навијачима, кренемо утакмицу по утакмицу, да видимо докле ћемо да догурамо. Сигуран сам да можемо далеко, игра и резултат дербија дају ми за право.

Шаулина генерација никада није победила Звезду у Београду. На Карађорђу да, али тријумф у Београду остао је недосањани сан. Радо се присетио једног меча (2:2) одиграног 95. године. Звезда је водила 2:0, Говедарица смањио на 2:1, а Пантелић (вероватно најнижи у том тренутнку на терену) главом у последњем минуту изједначио. Ту акцију повео је и за центаршут на лево крило лопту послао баш Горан Шаула.

-Као да је јуче било – присећа се Шаула капитен. - Тада у Звезди није играло толико странаца. Ми смо имали добар костур тима, који смо надограђивали. Није било ни толико великих разлика у буџетима, као што је то случај данас. Ипак, да се вратимо на суботњи дерби, наши момци су, упркос свему, доказали да могу да се носе са Звездом. Зашто онда не би могли и са Партизаном и свима редом који су тренутно испред нас на табели. Одлично су зимус радили, само да наставе у истом ритму и истим интензитетом, да тренирају и да из утакмице у утакмицу склапају коцкице победничког мозаика. Циљ је постављен, идемо према њему.

Са Шаулом смо, без размимоилажења постигли сагласност: Војводини циљ не поставља ни играчки кадар, ни састав стручног штаба, ни Управни одбор клуба... Циљ Војводини поставила је њега шампионска традиција: борба за врх табеле и излазак на европски траг, императив је колектива у пола белом, пола у црвеном, без обзира на тренутни састав и изазове окружења.

Л.Бакмаз

Рецепт за успех

Који је рецепт за успех у фудбалу, како би гласила порука коју би Горан Шаула послао дечацима решеним да најлепши део живота фудбалу поклоне?

-Уживајте у игри, посветите се животном позиву у чијој је основици игра – одговара Шаула. – Шта од тога има лепше?! Постигните гол више, предриблајте противника, гурните му лопту кроз ноге, али тамо где то сме да се уради, у функцији игре, никако на њену штету. Будите и мангуп ако затреба, у границама фер-плеја. Публика ће то да препозна и да награди. Из утакмице у утакмицу јесенас, сада у Београду такође, видели смо какве навијаче имамо и колико је њихова помоћ вредна док тежимо резултату.

Кабић, јунак дербија

-Кабић је велики потенцијал нашег, али и европског фудбала – цени Шаула.- Обележио је дерби евроголом мада је уз себи имао врло тешког чувара Родића, који је замењен у полувремену.

Само да настави да ради, да верује у себе, да се посвети фудбалу и да живи фудбал, да сваки дан води рачуна о себи, о свом телу, о начину исхране, о свему што је у фукцији трајања и понављања. Дао сам гол Звезди и... Ако га не даш и наредном противнику, џаба си кречио. Мислим на колектив у целини.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести