Ко је све у српском фудбалу имао корону?

БЕОГРАД: Корона вирус је за протеклих девет месеци оставио "дубок траг" у српском фудбалу, а нажалост однео и један живот.
korona virus, pixabay
Фото: pixabay

Од последица Ковида-19 преминуо је легендарни фудбалер и селектор Илија Петковић.

На самом почетку пандемије у болници је због корона вируса завршио председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза, позитиван је био и његов заменик Марко Пантелић, али без симптома.

Први човек Партизана Милорад Вучелић био је у тешком стању, на респиратору, али је успео да се опорави, док је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић "прележао" корону са благим симптомима.

Вирус је "прошао" и кроз скоро пола репрезентације, на почетку је још у Италији био позитиван Душан Влаховић, после њега у Турској Адем Љајић, да би касније пре и после окупљања позитивни били Немања Гудељ, Александар Коларов, Лука Миливојевић, Лука Јовић, Сергеј Милинковић-Савић, Дарко Лазовић и Лазар Ранђеловић.

Исто важи и за клубове Црвену звезду и Партизан.

Међу црвено-белима вирус су победили Гелор Канга, Марко Гобељић, Вељко Николић, Душан Јованчић, Милан Родић, Жељко Гаврић, Његош Петровић, Бранко Јовичић...

У Партизану су позитивни били Владимир Стојковић, Лазар Марковић, Филип Холендер, Александар Шћекић, Милан Смиљанић, Никола Лакчевић.

Корона није заобишла ни друге клубове. Раднички из Ниша је морао да смени тренера Милана Ђуричића, који због болести и изолације није могао да води екипу, а због више случајева заразе биле су одложене утакмице ТСЦ-а и Рада.

Данас је потврђено да су короном заражени и потпредседник ФСС Ненад Бјековић, који је задржан у болници, као и доскорашњи селектор фудбалске репрезентације Љубиша Тумбаковић, који је, наводе медији, пуштен на кућно лечење и не осећа уобичајене корона-симптоме.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести