Крагујевчани преокретом до победе над Пролетером

КРАГУЈЕВАЦ: После праве драме, велике борбе и преокрета фудбалери Радничког успели су да савладају екипу Пролетер и како се чини стекли предност од три бода над Сланобарцима, који их води ближе баражу.
z
Фото: J. Grlić

Пролетер није игра слабо водио је у већем делу утакмице, у једном тренутку се чинило да ће Сланобарци славити, али нису имали срерће у финишу меча понестало им је концентрације, Вукасовић је играо руком  у скривио пенал, а само два минута касније одбрамбени зид Пролетера је поклекао.

Утакмица је почела жустро,  Крагујевчани су покушавали преко искусних Мирића и Убипарипа да ураде нешто више, али је одбрана Сланобараца, успевала уз доста мука да отклони покушаје домаћег тзима. И онда после једног продора Мирића и набачене лопте Вукасовић је неспретно у изгледној ситуацији закачио Пишчевића, а судија Митић је без размишљања показао на белу тачку. Лопту је узео најискуснији фудбалер Радничког тридесетседмогодишњи Мирић, наместио лопту, узео велики залет, и тукао високо изнад гола.

И после промашеног пенала Крагујевчани су имали инцијативу и после корнера полуприлике, али нису били довољно присебни,а  Пролетер се полако будио и пред крај првог дела успео је да успостави равнотежу на терену и у другом минуту надокнаде и да поведе. После корнера у великој гужви тукао је Јован Илића, а на петерцу Марко Јовновић је променуо смер лопти, која је преварила Лукића и одскакутала у мрежу.

Фото: J. Grlić

И у другом делу Крагујевчани имали инцијативу, али су нападали стихиски,а одбрана Пролетера на челу са искусним Скопљаком је успела да отклони све покушаје домаћег тима, а после једне контре  Нинковић је био у сјајној приликици, могао је свом тиму донети и други гол, али су Крагујевчани успели да изблокирају његов ударац.


Резултати и стрелци:

Раднички Крагујевац - Пролетер 2:1 (Томић 86. пенал, Максимовић 89 - Јовановић 45+2), Спартак - Колубара 2:1 (Туфегџић 2, Видаковић 24 - Филиповић 12), Младост - Радник 2:3 (Бојовић 13, Петров 81 - Спасић 26, 68, Суботић 65). Субота: Металац - Нови Пазар 0:3.

Табела: Радник 45 бодова, Колубара 43, Спартак 41, Младост 39, Нови Пазар 38, Раднички Крагујевац 35, Пролетер 32, Металац 30.


А у финишу меча права драма, прво је Мирић са три метра главом промашио празан гол, а онда је Томић с линије пенала погодио мрежу и изједначио резултат. А после корнера и нове гужве Максимиовић је са три метра убацио лопту у мрежу поред играча Пролетера.

Ова победа приближоила је Крагујевчане баражу у преостала два кола  морају у дуелима са Спартаком у Суботици и Металцом освојити четири бода,а Пролетер може само да чека кикс Радничког и да победи Колубару и Нови Пазар.

Г. Ковач    

Фото: J. Grlić

Раднички (К) – Пролетер 2:1 (0:1)

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион “Чика Дача”, гледалаца, судија: Митић (Лесковац), стрелци: Томић (из пенала) у 87. И Максимовић у 89. за Раднички, М. Јовановић у 45 + 3 минуту за Пролетер. Жути картони: Убипарип, Мирић, Н. Ковачевић, Томић, Максимовић, Варјачић  (Раднички), Дунђерски, Ј. Илић, Милошевић, Петрић, МИтровић, Нинковић (Пролетер). Црвени картон: Нинковић (Пролетер).

РАДНИЧКИ: Лукић 6, Варјачић 7, Андрић 6,5, Пецељ 6,5, МИлосављевић 6 (Томић 7), Н. Ковачевић 6, Пишчевић 6,5, Видовић 6, Трифуновић (С. Ковачевић), Убипарип 6(Максимовић), Мирић 6.         

ПРОЛЕТЕР:  Петрић 6, Танасин 6(Андрејевић), Скопљак 7, М. Јовановић 7, Митровић 6,5, Вукасовић 6,5, Милошевић 6, Ј. Илић 6(В. Илић), Кун 6 (Дунђерски, Којић), Нинковић 7, Калуђеровић 6 (Младеновић).

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести