Лалатовић незадовољан другим полувременом

Изненађујуће добру и занимљиву утакмицу на стадиону “Карађорђе” одиграли су фудбалери Војводине и Чукаричког.
Nemanja Čović prikazao veoma dobru partiju protiv „brđana”  Foto: J. Grlić
Фото: Немања Човић приказао веома добру партију против „брђана”  Фото: Ј. Грлић

У неку руку, то се и очекивало од два тима који припадају врху српског фудбала, али, с друге стране, тешко је било претпоставити да ће игра протећи у добром темпу и уз велику обострану борбеност, ако се у обзир узме пауза од преко два месеца. Било како било, нерешен резултат био је најреалнији исход, јер сваком тиму припало је по полувреме(1:1), уз утисак да за два недостајућа бода, ипак, више може да жали новосадски састав.

Црвено-бели су током првих 45 минута створили и пропустили да реализују већи број добрих прилика, а Миљан Вукадиновић, нападач Новосађана, три или четири пута нашао се у ситуацијама када је могао да реши питање победника. На његову жалост, одлични голман Ђорђе Петровић показао је високу класу и у том делу игре само једном је капитулирао. Догодило се то у 13. минуту, када је Бојић затресао мрежу иза његових леђа.

- Добро смо отворили утакмицу и били бољи тим у првих 45 минута - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. - Постигли смо само један гол и било је то мало, када се погледа колико смо прилика створили. Могли смо на одмору да имамо предност од два -три гола и решимо сусрет, али су се још једном показале наше слабости на пољу реализације и то је нешто што ме брине. Радићемо на томе до среде и четвртфиналне утакмице Купа Србије, када смо домаћини екипи Младости.


Минут ћутања

Пред почетак утакмице Војводина - Чукарички одржан је минут ћутања посвећен људима који су преминули од корона вируса, као и Милутину Попиводи и Миљану Мрдаковићу, бившем председнику, односно играчу ФК Војводина.


Реалан је био темпераментни стручњак и када је сагладао збивања у наставку утакмице с Чукаричким.

- У другом полувремену бољи и агресивнији био је Чукарички. Једноставно, када моја дефанзивна линија оде на другу страну терена и буде удаљенија од мене, делује као да је ја не водим. Рекао сам то момцима, јер смо се повукли, стајали далеко од противничких фубалера и пустили смо ривала да игра, што никада не радимо. Ипак, пауза је била дуга, како нама, тако и Београђанима, али стоји констатација да ме брине неефикасност коју смо испољили и против тима с Бановог брда, баш као и у тренинг-сусрету са Спартаком. У фудбалу треба да имаш спортске среће, али она мора и да се заслужи. Уз све, нисмо физички спремни да играмо у високом ритму током свих 90 минута и то је, практично, било и немогуће да се очекује.


Не ваља када се неко спрема за један дуел

Говорећи о утакмици која у среду, такође на стадиону “Карађорђе”, очекује његове играче у четвртфиналу Купа Србије, Ненад Лалатовић је нагласио:

- Младост је одлично организован клуб, који у тиму има суперискусне фудбалере. Колико знам, Лучанци причају о сусрету с нама од када је жребом одређено да одмеримо снаге и припремају се за њега. Не ваља када размишљаш само о једној утакмици, јер баш тада лако може да ти се догоди да се оклизнеш. Ми смо размишљали о Чукаричком, а сада нам је у фокусу дуел с Младости и верујем да ћемо га окончати онако како желимо.


Осврнуо се Лалатовић и на још један сегмент у првом наступу његовог тима после корона паузе. Наиме, у стартној постави појавио се Човић, што је значило да је Воша играла и у промењеном систему.

- У првих 45 минута то нам је донело доста доброг, јер Бојић је постигао гол, а Човић био веома опасан у нападу. С друге стране, ми смо доста висок и тежак тим, што је Чукарички, уз влажан терен, искористио јер има лакше играче. Када играте с таквим ривалом, не смете да му дозволите да се окрене лицем ка нашем голу без притиска и агресивности, а управо то смо урадили. Гол смо примили из пенала, за који ми је Бралић признао да је постојао, што значи да је судија донео добру одлуку. Сада морамо да се окренемо дуелу с екипом из Лучана у Купу Србије и да дамо све од себе како бисмо ушли у полуфинале.

На питање да ли евентуално у среду планира и нека освежења у својој екипи, Вошин стратег игре нема дилеме.

- Биће то веома тешка утакмица за нас и на њу ћемо изаћи у најјачем саставу. Ривал је изузетно искусна екипа, пун је суперлигашких играча који већ дуго играју заједно и таквом супарнику на мегдан можемо да изађемо једино с најбољом екипом, односно с момцима који могу да добију дуел игру и највише да трче - додао је Ненад Лалатовић.

  А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести