Лалатовић: Унапред добијене утакмице су најтеже

На новосадском стадиону “Карађорђе” сутра је на програму дуел покрајинских чланова српске фудбалске елите,снаге ће одмерити другопласирани тим Војводине и екипа ОФК Бачке, која се тренутно налази на 18. месту на табели Суперлиге.
Nenad Lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Улога фаворита, без икакве дилеме, припада Новосађанима, али је сигурно и то да ће Бачкопаланчани покушати да ураде све што је у њиховој моћи не би ли избегли “већ виђени” пораз.

- Изузетно респектујем екипу Бачке, јер реч је о веома добро организованом клубу, који у саставу има одличне фудбалере - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. - Погледали смо снимке утакмица које су наши вечерашњи гости одиграли с Партизаном и Инђијом и уверили се да теже лепом фудбалу, игри до ноге и да нам неће бити ни мало једноставно да их савладамо. Бачка има нешто ниже, али зато веома хитре играче и на путу ка остварењу циља који имамо, никакво опуштање неће нам бити дозвољено. Уосталом, најтеже је побеђивати у “унапред добијеним” сусретима, али је потпуно јасно и то да желимо да сачувамо високо друго место на табели.

Потом се први стручњак Новосађана осврнуо и на то што у домаћој јавности мало ко спомиње Војводину и њене више него добре резултате које остварује у последње време.


Могући тим црвено-белих

Немања Човић неће моћи да наступи због жутих картона у вечерашњем сусрету, Никола Симић је и даље на листи повређених играча, а ровит је и млади Мирко Топић. Због тога, могуће је да Ненад Лалатовић на мегдан Бачкопаланчанима изведе следећи тим: Вуклиш, Андрић, Бралић, Саничанин, Деветак, Топић (Стојковић), Дринчић, Вукадиновић, Бојић, Гемовић (Зукић), Мркаић.


- Фудбал у Србији не играју само Црвена звезда и Партизан. Чињеницу да се у њихову трку за титулу умешао неко трећи, као да нико не узима за озбиљно. Прича се једино о томе да Партизан сада заостаје девет бодова за београдским црвено-белима, а ретко ко се обазире у медијима да је сада Војводина између њих и да има заостатак од шест бодова за водећом Звездом, али и три корака предности над црно-белима. То сигурно смета свим Новосађанима, а посебно навијачима Воше. Тренутно смо у бољој форми од Партизана, о томе сведоче резултати, иако и даље изузетно поштујем тај тим и његовог тренера. Било како било, нико нас није озбиљно схватао ни у прошлој сезони када смо најавили поход на освајање једног трофеја, а ми смо у томе успели. Мој циљ је да опет стигнемо до једног пехара и верујем да ћемо то и да остваримо.


Нема короне

Пре два дана сви чланови првог тима, као и стручног штаба Војводине одрадили су тестирање на вирус Ковид 19. Резултати су стигли и заражених међу црвено-белима нема, односно сви тестови били су негативни.


Изузев и даље због повреде одсутног голмана Николе Симића, тренер Лалатовић сутра неће моћи да рачуна ни на Немању Човића, који је скупио четири жута картона и следи му утакмица паузе.

- На једном од последњих тренинга, млади репезентативац Србије Мирко Топић добио је ударац, али се надам да ће он бити у комбинацији за тим, баш као и Миљан Вукадиновић који није био потпуно фит пред сусрет са Златибором. Остали момци су добро тренирали и моћи ћу вечерас на њих да рачунам.

Први тренер новосадске екипе истакао је и то да верује да “Стара дама” неће начинити ниједан кикс до дербија с Црвеном звездом у Новом Саду (21. новембра).

- Ни сањао нисам, када сам преузимао екипу, да ћу стићи до оваквих успеха и да ћу поставити неке рекорде. Маштао сам, међутим, о томе и сада сам срећан човек, који има прилику да ради у Војводини и да живи у Новом Саду. Надам се да ћемо, сви заједно, поставити неке нове рекорде и да ћемо у Воши још дуго времена бити на окупу - поручио је Ненад Лалатовић.

Дуел Војводина - ОФК Бачка сутра почиње у 18 часова, а преносиће га Новосадска ТВ и Аренаспорт 1. Главни судија биће Зоран Широки из Смедерева.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести