Л'Екип: Функционер Звезде хтео да се клади на убедљив пораз

ПАРИЗ: Европска фудбалска унија (УЕФА) упозорила је француске власти да постоји сумња у покушај нечасних радњи уочи меча фудбалера Пари Сен Жермена и Црвене звезде (6:1) у Паризу у Лиги шампиона, преноси угледни француски лист спортски Л'Екип.
crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Како се наводи, сумња се да је један неименовани функционер Звезде хтео да плати чак пет милиона евра на кладионици на пораз црвено-белих од пет разлике.

Неколико дана пре утакмице, УЕФА је обавестила француско тужилаштво о могућим нелегалним стварима, а о свему је упознат само још председник УЕФА Александар Чеферин и блиски сарадници.

Исти извор преноси и да је истрага отворена и да су оптужбе најозбиљније схваћене.

Фудбалери Црвене звезде изгубили су 3. октобра у Паризу од Пари Сен Жермена са 6:1 (4:0), у утакмици 2. кола Ц групе Лиге шампиона.

Звезда демантује: Л’Екип наноси штету угледу клуба

Фудбалски клуб Црвена звезда демантовао је писање француског спортског листа Екип да је неименовани функционер Звезде хтео да уплати пет милиона евра на убедљив пораз у Паризу, и саопштио да такви наводи наносе велику штету угледу клуба.
Екип је објавио да је Европска фудбалска унија (УЕФА) о могућим нечасним радњама пре меча Пари Сен Жермена и Црвене звезде обавестила и француско тужилаштво.

"ФК Црвена звезда са највећом дозом љутње и гнушања одбацује данашње писање француског листа Л'Екип везано за сумње у исход резултата утакмице Пари Сен Жермен - Црвена звезда, и умешаности било кога из ФК Црвена звезда у евентуалне нечасне радње", поручују из Звезде у саопштењу достављеном медијима.

Са Маракане су позвали истражне органе да до краја све истраже.
"Наводи из тог текста могу нанети велику штету угледу и реномеу нашег клуба и зато ФК Црвена звезда инсистира и код УЕФА и код надлежних истражних органа у Србији и у Француској да ове сумње истраже до краја и да се дође до истине. Данашње технологије и разни други механизми су толико напредовали да је просто немогуће да овај евентуални случај остане неразјашњен", каже се у саопштењу. 

Из Звезде очекују да ће истина изаћи у најкраћем могућем року на видело.

"ФК Црвена звезда очекује да се до истине о свему овоме мора доћи у што краћем року и да се мора скинути било каква сумња о умешаности било којег члана нашег клуба у евентуалне нечасне радње", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести