Лига конференција: Партизан против Гента, Флоре и Анортозиса

Фудбалери Партизана играће у Б групи Лиге конференција против белгијског Гента, естонске Флоре и кипарског Анортозиса, одлучено је данас жребом у Ниону.
liga konferencija
Фото: ФК Партизан

Партизан је у жребу имао среће, јер је добио ривале по мери.

Црно-бели су били у другом шеширу. Најзвучнија имена из првог шешира била су Рома и Тотенхем, као и Базел, Славија Праг и Копенхаген, али су сви они избегнути. Такође је било среће да се заобиђу бундеслигаш Унион Берлин и холандски Витесе из трећег шешира. Једино је из четвртог могао да буде лакши ривал, будући да су Кипрани увек били незгодни за српске тимове, али и Анортозис је тим против кога би Партизан требало да буде фаворит.

Куглице су извлачили бивши албански фудбалер Лорик Цана и турски Нихат Кавечи.

Групна фаза Лиге конференције почиње 16. септембра и заврсаава се 9. децембра.

Групна фаза Лиге конференција:

Група А: ЛАСК, Макаби Тел Авив, Алашкерт, Хелсинки

Група Б: Гент, ПАРТИЗАН, Флора, Анортозис

Група Ц: Рома, Зорја, ЦСКА Софија, Бодо Глимт

Група Д: АЗ Алкмар, Клуж, Јаблонец, Рандерс

Група Е: Славија Праг, Фејенорд, Унион Берлин, Макаби Хаифа

Група Ф: Копенхаген, ПАОК, Слован, Линколн

Група Г: Тотенхем, Рен, Витесе, Мура

Група Х: Базел, Карабаг, Каират, Омонија.

Фото: ФК Партизан

 

Вазура: Можемо бити задовољни жребом

Генерални директор ФК Партизан присуствовао је у Истанбулу жребу за групну фазу Лиге конференције, који је ФК Партизан спојио са екипом Гента из Белгије, као Флором из Естоније и кипарским Анортозисом.

„Задовољни смо жребом. Све екипе које су дошле до групне фазе неспорно имају квалитет. Избегли смо много јаче екипе из првог шешира, попут Тотенхема и Роме, што је добро, тако да сам сигуран да имамо велике шансе за даљи пласман. Сада је на нама да се спремимо најбоље што можемо“, рекао је Вазура за клупски сајт.

Утиске после жреба изнео је и Синиша Саничанин:

„Мислим да можемо бити задовољни жребом и да се са сваком екипом можемо надигравати. Наравно, свака утакмица ће бити теска на свој начин, али мислим да имамо квалитет који смо и показали, и који ћемо и у наставку такмичења, надам се, показати још више.“

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести