ЛШ: Јунајтед у Севиљи на плус 15, Шахтјор чека Рому на -10

На програму су у среду последње утакице првог круга осмине финала Лиге фудбалских шампиона.
Liga sampiona
Фото: FoNet

Занимљивији меч игра се у Шпанији, где Севиља дочекује екипу Манчестер јунајтеда. Интересантно је да су ова два клуба тријумфовала у последња два издања Лиге Европе, а  да се послењих неколико година у нокаут фази Лиге шампиона нису прославила. Севиља никада није стигла међу осам најбољих тимова Старог континента, а Јунајтед је из последњих девет покуашаја само два пута успео да преброди прву препреку у осмини финала.

„Успели смо да стабилизујемо игру“, напомиње нови тренер Севиље, италијански стручњак  Винћенцо Монтела.

„У протеклих неколико недеља имали смо мањих проблема, али сада је све на месту. Надам се да ћемо и против Јунајтеда показати право лици и да ћемо победити. Енглези имају моћан тим, али ни ми нисмо лоши.“

У табору Јунајтеда није све у најбољем реду, повређени су Блинд, Фелаини, Ибрахимовић, Рашфорд и Ерера, а наводно ни Пол Погба није спреман за игру. Многи тврде да је у немилости менаyера Жозеа Муриња.

„Погба је повређен, немам никаквих пороблема са њим. Највероватније ће паузирати још недељу дана. Ситуација баш и није ружичаста, имамо доста повређених фудбалера, што нас неће спутати да остваримо повољан резултат. Уверен са да нећемо изгубити у Севиљи“, оптимиста је Мурињо.

Друга утакмица игра се у Харакову, где Шахтјор дочекује Рому.  „Нараyасто – црни“ су  показали снагу на отварању пролећног дела првенства Украјине када су у Черноморецу без проблема савладали домаћег лигаша чак са 5:0.

„Тај резултат може да завара, ипак је то био први меч у домаћем шампионату а и ми смо форму темпирали за утакмицу са Ромом“, објашњава један од тренера Шахтјора Игор Дуљај.

„До сада смо само једном успели да пребродимо први круг у нокаут фази, надамо се да ћемо успети и овог пута. Свесни смо снаге Римљана, али смо уверени да имамо бољи и снажнији тим. Рома игра променљиво, али је свакако међу најбољим тимовима у Италији. Не сумњам да су јој апетити у Лиги шампиона велики.“

Италијани верују да су бољи од Украјинаца, једино их брине хладно време.

„Место нам је међу осам најбољих тимова Европе“, сматра тренер Еусебио де Франческо.

„Имали смо среће приликом жреба, додуше Шахтјор има добар тим, али није у кругу фаворита. Проблем би могло да буде време, у Харакову је тренутно јако хладно. Припремили смо се за такве услове и верујемо у нашу добру партију и повољан резултат.

Г. Ковач 

Среда

Севиља – М. јунајтед  (20.45)

Шахтјор – Рома  (20.45)   

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести