МАЂАРСКА АУТОГОЛОМ ОТИШЛА НА ЕУРО, Литванци у Подгорици играју за ПЛАСМАН "ОРЛОВА"

СОФИЈА: Фудбалска репрезентација Мађарске обезбедила је пласман на Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој, пошто је вечерас у Софији одиграла без победника, 2:2 у мечу групе Г квалификација за континентални шампионат.
m
Фото: Tanjug (Tibor Illyes/MTI via AP)

Голове за Бугарску постигли су Спас Делев у 24. и Кирил Десподов у 79. минуту из пенала. Стрелци за госте били су и Мартин Адам у 10. и Алекс Петков аутоголом у седмом минуту надокнаде времена. По завршетку меча уследило је велико славље мађарских фудбалера, који ће играти на ЕП 2024.

Фудбалери Црне Горе ће од 20.45 часова у Подгорици дочекати Литванију, док је у овом колу слободна Србија. Ако Црна Гора вечерас не победи Литванију и Србија ће коло пре краја групне фазе такмичења изборити пласман на ЕП 2024.

Прво место на табели групе Г држи Мађарска са 15 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам, док је Литванија сакупила шест. Бугарска је последња са три бода.

Репрезентације Бугарске и Мађарске су меч завршиле са по 10 играча. Фудбалер Бугарске Валентин Антов је искључен у 37. минуту, а мађарски репрезентативац Милош Керкез у 57.

Утакмица у Софији одиграна је без присуства навијача. Уочи и током меча широм Софије је дошло до сукоба бугарских навијача са полицијом, а том приликом је према последњим информацијама повређено најмање 12 особа. Бугарски навијачи су протестовали против челника ФС Бугарске сматрајући их најодговорнијим за лоше резултате у квалификацијама за ЕП 2024.

Мечеви последњег кола у групи Г биће одиграни у недељу, а састаће се: Србија - Бугарска (15) и Мађарска - Црна Гора (15). Пласман на ЕП избориће две најбоље пласиране селекције из групе.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести