Македонци не смеју да се отписују

Млада фудбалска  репрезентација припрема се за Европско првенство у Пољској. Чека је тежак посао, веома добри ривали у групи, али наши младићи верују у свој квалитет.
„Orlići” hvataju zalet za Poljsku Foto: FSS.rs
Фото: ФСС.рс

- Нашу групу бих назвао – група смрти. Не знам коју екипу пре да споменем, Португалију или Шпанију, с тим што се Македонци некако стављају по страни а мају одличну екипу.Сматрам да ће најбитнија утакмица за нас бити против Македоније јер смо ми познати као нација која против великих екипа игра одлично када се заинати. Треба са истом енергијом и снагом да уђемо у меч против Македоније, као што ћемо ући против Португала и Шпаније. Претешка група, али ако сви будемо као један и дамо максимум, не би требало да буде проблема за нас - рекао је Огњен  Ожеговић.

И Марко Грујић упозорава да Македонце никако не треба унапред отписати.

- Противници попут Шпаније и Португала изазивају респект, а надам се да и они нас респектују као и ми њих. Ми смо екипа која има два велика успеха са два првенства. Македонце не смемо да отпишемо, јер су прошли даље из јако тешке групе. Очекујем добро првенство за нас играче. Покажимо нацији да смо талентована генерација - рекао је Грујић.

Ожеговић верује да ће се екипа добро припремити до почетка Европског првенства.

-  Надам се да ћемо се добро припремити, имамо одличне услове до одласка у Пољску. Следи период тежих тренинга, јер смо сви некако дошли са одмора, али добро, све је то за људе, све то треба да се прође како бисмо могли да издржимо континуитет утакмица на Европском првенству, јер је распоред јако згуснут – казао је он.

На питање новинара да ли се од њега и Уроша Ђурђевића може очекивати да постижу голове на континенталном шампионату, Ожеговић је одговорио да ће сигурно бити тако.

- Можете очекивати то од Ђурђевића и мене. Он има одличну сезону иза себе, али ту су и Мијат Гаћиновић и Андрија Живковић, као и још доста квалитетних играча. Надам се да ћемо стварати доста проблема свим одбранама и да ћемо нашим акцијама и головима допринети да стигнемо до што већег успеха. Мислим да за нас неће бити проблема ако се сви уклопимо у једно. Имамо Лукића, Грујића, офанзивне бекове, који доприносе квалитетнијом нападу. Можемо далеко да догурамо – оптимиста је Ожеговић.

Европско првенство одржаће се од 16. до 30. јуна, а Србија ће утакмице групне фазе играти у граду Бигодшћ.   

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести