Младост ГАТ све ближа Суперлиги, калкулације их не занимају

Пуно пута смо то наглашавали, али неће бити сувишно уколико поновимо: у последње три сезоне фудбалери Младости ГАТ „прескочили“ су три ранга такмичења у српском фудбалу, а сада се, у четвртој узастопној такмичарској години, налазе пред новим, историјским подвигом - пласманом у Суперлигу.
2
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Три кола пре завршетка плеј-офа у прволигашком каравану, наиме, Новосађани су први на табели. Данас екипа тренера Љубомира Ристовског игра важну, можда чак и кључну утакмицу на путу који води ка остварењу циља, а у којој јој у госте долази тим Жаркова.

- Пред нама је још једна тешка утакмица у низу, која за Младост ГАТ носи велики улог - смирено је рекао Ристовски. - Добро је познато који нам је крајњи циљ и тренирамо и понашамо се у складу с тим. Изузетно поштујемо младу екипу Жаркова, веома добро смо упознати с њеним квалитетом и свесни смо да нам пут до жељене победе неће бити ни мало лак. Основно је да играчи које предводим пруже максимум и све ће у том случају да постане и буде лакше.

Рачуница има више, када се реч поведе о уласку Младости ГАТ у Суперлигу.

- Никакве калкулације нас не интересују! Атмосфера у нашем тиму је веома добра, момци одлично раде и свесни су тога да ће Жарково у Нови Сад доћи растерећено и са жељом да се надиграва. На нама је, опет, да покажемо због чега се налазимо на челу табеле и зашто имамо тако велики циљ пред собом.

Очекује се да ће трибина на ГАТ Арени бити дупке испуњена и да ће велики број гледалаца доћи да пружи максималну подршку новосадском тиму.

- Од раније се зна да до краја сезоне не могу да рачунам на повређене Соузу и Швоњу, а добро је то што се у конкуренцију за тим враћа искусни Срђан Димитров, који је у Лозници одрадио суспензију због жутих картона. Очекујем данас подршку великог броја гледалаца, јер потребно нам је да осетимо да су уз нас. Одиграћемо утакмицу без трунке опуштања, још јаче него што смо то чинили у претходним сусретима и верујем да ћемо успети да обрадујемо све оне који су током читаве сезоне били уз нас - додао је Љубомир Ристовски.

Утакмица Младост ГАТ - ОФК Жарково почиње у 17 часова. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести