Ненад Лукић: ТСЦ може на европску сцену

Нападач ТСЦ-а из Бачке Тополе Ненад Лукић са 13 постигнутих голова у досадашњем делу првенства је у групи четворце најбољих стрелаца фудбалске Суперлиге.
д
Фото: ФК ТСЦ

Прво место најуспешнијих голгетера тренутно дели с клупским другом Владимиром Силађијем, Ел Фарду Беном из Црвене звезде и Николом Петковићем из Јавора, а његов тим, иако новајлија у елитном друштву, налази се на четвртом месту. Дакле, баш оном које може Бачкотополчане да одведе у квалификације за Лигу Европе, што је домет којем је тешко да се ико надао, чак и у екипи ТСЦ-а. Квалитетна, храбра и самоуверена екипа тренера Золтана Сабоа, међутим, играла је онако како је то чинила и у Првој лиги, с двојицом нападача и увек на гол више. И, по резултатима се то јасно види, такав приступ и те како јој се исплатио.

Улога Лукића у тиму са севера Бачке изузетно је значајна, доказао је то головима, па се многе иностране екипе сада интересују за његове услуге у наредној сезони.

- Уговором сам до 2022. године везан за ТСЦ и не кријем да желим да из Бачке Тополе одем у иностранство и обезбездим будућност мојој породици – рекао је Ненад Лукић у разговору за „Дневник“. – Ипак, морам да нагласим да сам у Бачкој Тополи презадовољан и да ће мој садашњи клуб имати предност у односу на све друге. Уосталом, док уговор траје ТСЦ се пита о мојој судбини и сигурно је да нећу отићи из њега пре времена, осим уколико се појави права понуда, она која ће бити по мери и клубу и мени.

Често у Србији играчи умеју да кажу како желе да ван граница наше земље стекну финансијску сигурност, а онда обуку дрес Црвене звезде или Партизана?

- Најискреније, могућност да обучем дрес једног од наша два најбоља тима доживео бих као велики лични успех. Не би таква могућност за мене била неочекивана, али, опет, приоритет ми је да из ТСЦ-а одем у иностранство. Ипак, никад не реци никад, водим се тим размишљањем и видећемо шта ће будућност да ми донесе.

Првенство је прекинуто, где проводите паузу и како користите дане у којима нема тренинга и утакмица?

- Налазим се код родитеља у Великим Радинцима, надомак Сремске Митровице. Лакше ми је да будем у миру родног места, далеко од градске гужве и с могућношћу да индивидуално тренирам у мом дворишту, као и да трчим на терену локалног Борца. Тамо сада нико не тренира, уосталом то је и забрањено током ванредног стања, па користим прилику. Радим без тренера, потпуно самостално, али по плану који сам, баш као и остали играчи ТСЦ-а, пред растанак добио од нашег кондиционог стручњака Веселина Секуловића. Све у свему, дани самоизлоације много лакше пролазе у сеоском амбијенту, јер нисам затворен између четири зида, као што је случај када живите у стану.

Немате често прилику када је сезона у току да будете са породицом?

- Није Бачка Топола толико удаљена и релативно често долазим кући. Моји сељани знају да играм у суперлигашкој екипи, па ме срећу и распитују се да ли можда знам када би сезона могла да буде настављена и да ли ће се то уопште догодити. Реално, и ја сам се ужелео фудбала и једва чекам могући наставак, али...

Шта значи то – али?

- Већ више од три недеље сви смо ван тренинга, а није ни приближно исто када радите сами у односу на рад са екипом. Биће нам потребно барем двадесетак дана како бисмо се припремили за оно што би нас очекивало, а не знам да ли бисмо имали то потребно време. Играло би се у згуснутом темпу што представља изузетно велики ризик за играче. Не знам шта ће одлучити људи који руководе такмичењем, али је јасно да постоје само два решења: да се првенство прекине, или да се, без скраћења, одигра до краја.

ТСЦ је велико освежење за српски кфудбал, али не и изненађење?

- Јесмо освежење и, уз Чукарички, Вождовац, па и Младост из Лучана, пример тога како би требало да изгледају српски фудбалски клубови. Када то кажем мислим на укупну организацију и живот без финансијских проблема. С друге стране, можда је ТСЦ изненађење за оне који су слабије обавештени о токовима у нашем фудбалу, али за нас у Бачкој Тополи изненађење овог типа не постоји. Још  у Првој лиги формирали смо окосницу екипе, а летос смо је само допунили неколицином играча који су нам недостајали. Уз то, до недавно смо били једини тим који је наступао у формацији с двојицом нападача, а од доласка Дејана Станковића на место тренера сада то чини и Црвена звезда. Имамо уигран и разрађен систем офанзивног фудбала и резултате такве оријентације сви имају прилику да виде.

О успешности нападачког фудбала најбоље сведочи четврто место које држите, иза Звезде, Партизана и Војводине. Може ли клуб из Бачке Тополе да заигра и на европској сцени?

- Видећемо, пре свега, у ком саставу ћемо остати на лето. Поред тога, када буде завршен, имаћемо најлепши стадион у Србији. Верујем да можемо да се пласирамо у Европу – јасан је Ненад Лукић, снажни 27-годишњи Сремац, који немилице тресе мреже ривала и који одавно има седмоцифрену цену на фудбалском тржишту.

А. Предојевић


Здравље је најважније

Потврђујући да није он једини из екипе ТСЦ-а који је скренуо пажњу менаџера европских клубова, Лукић је, ипак, желео посебно да истакне то на који начин размишља о тренутној ситуацији, када сви живимо у ванредном стању и без спорта.

- Видим и осећам да смо се сви ми ужелели фудбала, говорим и о играчима и о навијачима. У овом тренутку, међутим, здравље је најважније и ту немам дилему. Зато бих поручио фудбалским фановима да се стрпе, да седе код својих кућа и придржавају се упутстава која сви заједно добијамо од наше државе. Само на тај начин бићемо, надам се веома брзо, у прилици да се поново дружимо на стадионима.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести