Неуспешан састанак бибших фудбалера Јагодине и Марковића

ЈАГОДИНА: Састанак бивших фудбалера Јагодине, који траже исплату дуговања и председника општине Драгана Марковића Палме завршен је без договора, саопштио је Синдикат професионалних фудбалера Независност.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, господин Марковић се у име града оградио од ФК Јагодина на начин да град нема никакве везе са дуговима клуба, иако је јасно да је град финансирао клуб.

"Господин Марковић рекао је играчима да нема ништа лично са дуговима клуба и да је напустио клуб 11 месеци пре испадања клуба из Суперлиге, иако је јасно да је највећи део дуговања настао пре изласка господина Марковића из клуба. На питање играча ко је одговоран за дуговања клуба, господин Марковић је одбио да дâ одговор", наводе из Синдиката.

Такође, истиче се да је Марковић упутио играче да се обрате суду, иако је јасно да је та процедура већ прошла и да правоснажне одлуке судова сви поседују.

"Господин Марковић је понудио играчима да град може да им запосли жене, иако нико од бивших играча не живи у Јагодини. Жао нам је што морамо у закључку да наведемо да није дошло до никаквог договора између бивших играча и општине Јагодина.Видимо се ускоро испред општине Јагодина на јавном протесту", истиче се у саопштењу Синдиката.

Подсетимо, група бивших фудбалера Јагодине затражила је од Скупштине града исплату дуговања у року од 10 дана или ће започети протест испред општине.

Некадашњи суперлигаш, тренутно петолигаш као Јагодина Табане, био је финансиран у највећој мери из градског буџета, представници града били су у управљачком телу клуба, а одлуком о иступању из савезног ранга такмичења, фудбалерима и њиховим породицама нанета је велика штета.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести