Путичанин и Езе у Војводини

Фудбалери Војводине већ неколико дана тренирају у центру ФСС у Старој Пазови.
Eze Vinsent/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Са црвено-белима ради и Марко Путичанин (30), доскорашњи првотимац Вождовца, који ће, како ствари стоје, на пролеће носити дрес новосадског клуба. Реч је о играчу који може с успехом да покрије неколико позиција у екипи, а јасно је да је шеф струке Илија Столица  одлично упознат с могућностима овог искусног фудбалера.

„Уговор с Путичанином требало би да потпишемо ових дана,као и са још неким од играча с којима тренутно разговарамо“, рекао је спортски директор новосадског суперлигаша Саша Дракулић.

„Ту пре свих мислим на Нигеријца Винсента Езеа, фудбалера Металца из Горњег Милановца, с којим смо се у принципу све договорили и остало је да тај договор озваничимо. Померили смо се, дакле, с мртве тачке, биће још долазака у Војводину, а намера нам је да до 25. јануара комплетирамо екипу, од које на пролеће очекујемо да испуни такмичарске циљеве.“

Марко Путичанин рођен је 1987. године у Београду и током каријере играо је за више домаћих и иностраних екипа. Почео је у Радничком из Нове Пазове, а пут га је затим водио кроз Земун, Бежанију, Динамо из Тиране, Доњи Срем, казахстански Жетису, Радник из Сурдулице и Вождовац, за који је од 2016. године оиграо 54 утакмице и постигао три гола.


Месаровић на поштеди

У  Старој Поазови тренирају сви фудбалери Војводине које, за сада, на располагању има Илија Столица, изузев младог Александра Месаровића.Због проблема с повишеном температуром он је остао у Новом Саду, а екипи ће се прикључити чим буде оздравио.


Винсент Езе је у Војводину стигао из Металца из Горњег Милановца. Минуле полусезоне на 13 утакмица у Првој лиги Србије постигао је осам голова, а са Новосађанима је потписао петогодишњи уговор.

Игра на позицији нападача, али се једнако добро сналази и на позицији левог спољњег. Он има 24 године, рођен је у Лагосу, а претходно је наступао за турски Карталспор, кипарске клубове Аполон, Омонију и Фамагусту, као и за Бизертин из Туниса.

На мети Војводине је и офанзивни фудбалер БАТЕ Борисова Енес Рушевић, а конкурент у трци за овог играча биће им и Напредак из Крушевца.

До следећег уторка фудбалери Војводине тренираће у Старој Пазови, где ће у суботу одиграти  утакмицу с Радом (13). Међутим, у четвртак ће одрадити тренинг и у ФЦ „Вујадин Бошков“, настојећи да искористе све могућности за што квалитетнији рад. У Турску путују 25. јануара, где ће обавити централни део припрема за пролећну полусезону.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести