Новосађанима треба велика подршка за Лигу Европе

Све се некако убрзало пред почетак нове фудбалске сезоне. Фудбалери су имали практично мини-одмор између старих и обавеза које им тек следе, а екипе које наступају у европској конкуренцији, одмах су почеле с припремама.
Ј. Грлић/Филип Малбашић у дуелу с АЗ Алкмаром
Фото: Ј. Грлић/Филип Малбашић у дуелу с АЗ Алкмаром

Што се екипе Војводине тиче, само непуне две седмице паузирали су њени играчи, а од 3. јуна налазе се у пуном погону. После десетодневног боравка на Златибору, шеф стручног штаб Радослав Батак и његови ученици глазуру на форму стављају у свом Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, а већ у четвртак очекује их први дуел с нимало наивним словачким тимом Ружомберока.

- Чланови нашег стручног штаба и његов шеф Радослав Батак већ су прикупили одређена сазнања о Словацима и немам никакву дилему везану за то да ће нам своја запажања пренети до у најситније детаље - рекао је један од најбољих фудбалера и најбољи стрелац Војводине у прошлој сезони Филип Малбашић. - Већ ових дана погледаћемо неке утакмице Ружомберока и сигуран сам да ћемо спремни дочекати сусрет у четвртак.

Новосађани су већ три пута стизали до утакмица плеј-офа Лиге Европе, а недостајао им је сваки пут “само” завршни корак да се пласирају у групну фазу овог такмичења. И већина играча из садашњег састава црвено-белих имала је прошле године прилику да доживи сусрете с холандским АЗ Алкмаром и стекне одређено искуство. Трибине на стадиону “Карађорђе” лане су биле фино попуњене, а на наше питање колико би саиграчима и њему самом значило да се то понови и у овог пута, Малбашић је одговорио:

- Не треба посебно наглашавти колико би нам значила велика подршка с трибина. Много је лакше да играте када иза себе имате велики број људи који вам уливају додатну снагу. Верујем да ће наши навијачи поново направити спектакуларну атмосферу и понети нас ка победи и остваривању што бољег резултата пред реванш у Словачкој. Позивам их да буду уз нас, а ми ћемо се потрудити да им узвратимо добром игром и победом. Прошле године смо играли у плеј-офу за групну фазу, сад је време да направимо нови искорак, а то можемо да учинимо само заједничким и удруженим снагама са свима онима којима срце куца за Војводину.

Током лета клуб су напустили Александар Палочевић, Дарко Пушкарић, Синиша Бабић и Филип Кнежевић, док су црвено-белу опрему Новосађана задужили Немања Суботић (Будућност, Добановци), Ренан да Силва Алвеш (Бразил), Милан Бубало (Тајланд) и Стефан Михајловић (Борац, Чачак). Дејан Мелег није тренирао с екипом пошто је био с младом репрезентацијом Србије на Европском првенству у Пољској, а његов повратак тренинзима очекиван је синоћ.

Према информацијама из новосадског клуба, улазнице за Запад и Исток у продаји ће се наћи од среде и продаваће се по попуарној цени од 300 и 200 динара. Сви они гледаоци који желе да дуел прате са северне трибине, карту ће, по цени од 100 динара, моћи да купе на дан одигравања утакмице, дакле у четвртак, у просторијама навијачке групе Фирма, смештеним на Северу стадиона “Карађорђе”. Занимљиво је да и Словаци најављују долазак организоване групе својих навијача.

Утакмица 1. кола квалификација за ЛЕ Војводина - Ружомберок игра се у четвртак, а почетак је заказан за 20 часова.

А. Предојевић

Временска прогноза

Ових дана у Србији владају тропске врућине, па смо завирили на сајт специјализован за временску прогнозу “Weather2umbrella”, да видимо какве се (не)прилике очекују у четвртак увече. По информацијама до којих смо стигли, на дан утакмице очекује се највиша дневна температура од 34 степена, а у 20 часова, када сусрет почиње, биће око 28 степени.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести