НОВОСАДСКА ЛИГА: Ковиљчани победом преузели врх

Футог - Шајкаш 0:3 (0:0)
с
Фото: Приватна архива/Екипа Шајкаша из Ковиља

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 80, судија: Спасојевић (Нови Сад), стрелци: Живанов у 55. Милановић у 68. и Заов у 75. минуту. Жути картони: Марковић, Мих. Бероња (Футог)

ФУТОГ: Марковић, Мир. Бероња, Самарyија (Ардалић), Црепуја, Меселyија, Гери (Милаковић), Чепић, Тополић, Карановић, Вулин, Мих. Бероња

ШАЈКАШ: Шовљански, Гојков, Павков, Алемпић, Заов, Мајурић (Малешевић), Станковић, Живанов (Карас), Милановић, Николаш, Ковачевић.

Иако су Ковиљчани играли без Стевана Веселиновића, лако су дошли до победе и преузели врх талбеле у Новосадске лиге. Футожани су у првом делу успели су да одржен нерешен резултат. Међутим, у наставку боља кондиција дошла до изражаја код Ковиљчана. Мрежу Марковића начео је Живанов, а касније су се у листу стрелаца уписали и Милановић и Заов.

         Г. К.

Динамо - Омладинац 2:2 (1:1)

БУДИСАВА: Игралиште Мала Грбавица, гледалаца 100, судија: Николић (Нови Сад), стрелци: Михајловић у 32. и Умићевић и 64. за Динамо, а Жежељ у 21. и 87. минуту за Омладинац. Жути картони: Кузмановић, Панић, Сладић, Умићевић (Динамо), Мартиновић, Бакић (Омладинац).

ДИНАМО: Мартиновић, Поткоњак, Кузмановић, Суботић, Панић, Илић, Шегуљски (Умићевић), Сладић, Михајловић (Игњатовић), Милић (Ристић), Прерадовић (Мишкић).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Мартиновић (Бјелобаба), Гавранчић (Максимовић), Хернаус, Вујичић, Јокић (Бакић), Ђукановић (Комазец), Стојановић, Жежељ, Дубачкић (Самарyић), Суботић.

Одиграли су фудбалери Динама и Омладинца добру и изједначену уткамицу. У раној фази утакмице гости су супели да поведу, међутим Михајловић је изједначио резултат. У наставку меча Будисавчани су побели и чинило се да ће укњижити сигурне бодове, међутим, у финишу Максим Бакић је погодио мрежу Мартиновића и гости су успели да изједначе резултат.

 

Бачка (Ђ) - Црвена звезда 1:1 (0:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 150, судија: Николаш (Нови Сад), стрелци: Рогић у 72. за Бачку, а Николић у 70. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Шаренац, Нен. Игњић, Дејановић (Бачка), Марковић, Бјелановић, Косијер, М. Ракић, Мудри (Црвена звезда).

БАЧКА: Нем. Игњић, Д. Тривуновић, Ћирин, Станковић, Марковић, Шаренац, Ж. Тривуновић, Нен. Игњић (Петровић), Рогић (С. Вујовић), Дејановић (Ј. Вујовић), Љ. Тривуновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Танасковић, М. Марковић, Д. Марковић, Бјелановић, Панков, Косијер (Р. Ракић), Николић, М. Ракић (Мудри), Орешковић (Ћулум), Ћалић, Лепојевић (Срдановић).

По тешком терену у Ђурђеву одиграна је добра утакмица. Водила се велика борба, али је прилика било мало. У првом делу ни једну ни други се нису сналазили пред противничког гола. У наставку за два минута постигнута су два потка, прво је Новица Николић савладао Немању Игњића, а само што се кренуло са центра Ђурђевчани су успели да изједначе, а срелац је био милан Родић.

 

Фрушкогорац - Татра 2:2 (1:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 120, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Богданов у 14. и Радаковић у 88. за Фрушкогорац, а Кобиљски у 45. и 53. минуту за Татру. Жути картони: Бранковић, Туцаков, Сапунyић, Богданов (Фрушкогорац), Тубић, Мијић, Грубовић, Муњаш (Татра).

ФРУШКОГОРАЦ: Боројевић, Бранковић, Петровић (В. Сапунyић), Туцаков, Кукурузовић, Драгојевић, Јевтић, Н. Сапунyић (Зечевић), Милојевић, Богданов, Пекановић (Радаковић).

ТАТРА: Попин, Тубић (Свитић), Шијановски (Радић), Ђорђевић, Живановић, Мијић, Кобиљски, Грубовић, Ђаковић, Врховић, Апић (Секулић).

Фудбалери Татре су само два минута делили од победе у Сремској Каменици. Уморни од утакмице са Новим Саду у Купу, Кисачани су играли слабије, али и тако су успели да све до краја меча головима Жарка Кобиљског воде. Међутим, у финишу сусрета Срђан Радаковић је успео да савлада голмана гостију Попина и домаћем тиму донесе важне бодове.

ТСКЈуговић 3:2 (1:0)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 200, судија: Каплијев (Нови Сад), стрелци: Стричевић у 27, Пролић у 62. и Томић у 73. за ТСК, а Касаповић у 63. и 90. минуту за Југовић, жути картони: Влаисављевић (ТСК), Рис, Милетић, Ђекић, Терзић, М. Николић (Југовић).

ТСК: Војводић, Пантош (Томић), Брежњак, Стричевић (Варга), Шмит, Влаисављевић, Тришић (Клаић), Пашка, Маројевић (Yигурски), Пролић, Ђанковић (Јушковић).

ЈУГОВИЋ: Лалић, Срдић, Милетић, Вулетић, Пилиповић (Ђекић), Томић, Марковић (Касаповић), Рис, Вукелић, Терзић (М. Николић), Шкрбић. Победом у двобоју са Каћанима, црвено-бели су продужили позитиван низ, па су везали седму утакмицу без пораза, пратећи у стопу водећи трио. Голови су били украс меча у Темерину, најлепши је постигао Владимир Стричевић, док је финиш обележио двоструки стрелац гостију Станко Касаповић.  У листу стрелаца, уписали су се и Боро Пролић и Никола Томић, омогућивши домаћину да уђе у мирну завршницу.

М. Мен.

Фото: Приватна архива/Са утакмицеу Госпођинцима

Јединство - Петроварадин 0:1  (0:0)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, . судија Граховац (Нови Сад), стрелац: Павлов у 50. минуту. Жути картони: Зорић, Р. Тепић, Ђурђевић, М. Тепић (Јединство), Кнежић, Коска, Кнежевић (Петроварадин).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 7, Медић 5, Зорић 5, Боројевић 5 (Ј.Ђокић), Вечански 5 (Росић), Ковачевић 6, Р.Тепић 5 (Миавец), Ђурђевић 6, Малиновић 5, Бубјевић 5, М.Тепић 5 ( С.Ђукић)

ПЕТРОВАРАДИН: Сакан 7, Тодоровић 7 (Кокановић), Ристивојевић 6 (Кнежевић), Алексић 6 (Торибица), Кнежић 7, Момчилов 7, Павлов 7, Муратовић 7, Мудрић 6, Коска 6, Шарац 6.

Јединство је још једном показало да је лаган плен многим гостујићим тимовима, тако да је и просечна екипа Петроварадина однела сва три бода без неке велике муке. Не треба бити превише мудар па закључити да тим који не тренира е може ништа више да очекује сем пораза. И овог пута голман Гавриловић је на почетку скинуо неколико “зицера” гостију, али на другој страни није било никаквих претњи.

У 50. минуту Павлов је матирао Гавриловића после карамбола са стативом. Уложило је Јединство напор да бар изједначи, али су се гости вешто и срчано бранили.

З. Сиришки

 

Славија - ЖСК 2:0 (1:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца: 100, судија: Полић (Нови Сад). Стрелци: Глишић у 45. и Вучковић у 48. минуту. Жути картони: Гајић (Славија), а М. Калајyић, Ђурђић и Кронић (ЖСК).

СЛАВИЈА: Чавић, Јашовић (Стајић), Гајић, Иконић, Убовић, Жакула, Глишић, Клисара (Вучковић), Стојичић (Богданов), Дражић, Беговић (Бркљача). 

ЖСК: М. Калајџић, Зељко, Бороја, Малић, Џамбас (О. Калајџић), Попов (Мирић), Пињо, Димић, Нинковић (Видовић), Ђурђић, Кронић.

Утакмица је кренула мирно, а прву прилику је имао Беговић, који није успео да искористи зицер у 20. минуту. На самом крају првог дела игре, домаћи су дошли у вођство, када је после шута Гајића, лопта закачила Глишића и одсела у мрежи. 

У другом полувремену, Салајчани су и даље имали инцијатриву  и после само неколико минута игре, Вучковић је изашао сам испред голмана  Калајyића и постигао погодак и тиме ставио тачку на ову утакмицу.

А. Михајловић

 

Фрушкогорски партизанБорац 0:1 (0:1)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 120, судија: Јуришић (Нови Сад). Стрелац: Милојевић у 45 + 5 минуту. Жути картони: Бабић и Николић (Фр. Партизан), Милановић (Борац).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Д. Девић, Малиновић (Сладојевић), Несторовић, Клинцов, Бабић (Николић), В. Девић, Дулић, Чергић (Тешановић), Чавић (Пролић), Грубишић (Бјелић).

БОРАЦ: Савановић, Ђорђевски, Берић, Папрић, Јашовић, Ђаковић, Шепа (Свитић), Перишић (Добрињац), Тодоровић (Коларов), Милојевић, Драгомировић (Милановић).

Распродаја бодова у Буковцу. Овога пута обрадовали су се фудбалера Борца, ни криви ни дужни. Сада су се ,с 12 бодова, иизједначили с Буковчанима, који су у овом дуелу очекивали цео плен. Кренули су црно – бели офанзивно и покушавали да постигну гол, а шансу су имали већ у 6. минту. Међутим, маст је отишла у пропаст. Много пута испречио им се и омалени голман Савановић, али и прилично чврста одбрана гостију. Одлично је у неколико наврата интервенисао и домаћи голман Шурлан. А онда, у петом минуту надокнаде у првом полувремену, из слободног ударца погодио је Милојевић. У другом полувремену Борац је кренуо офанзивније и нису успели у намери да постигну још један гол. Међутим, Буковчанима је припало више од 25 минута пре краја. Нападали су у таласима, имали шанси, а чини се да им је фалила завршница и гости су освојили, за њих, три велика бода.    М. Павловић

Бачка (Ђ) - Црвена звезда 1:1, Славија - ЖСК 2:0, ТСК - Југовић 3:2, Динамо - Омладинац 2:2, Фрушкогорац - Татра 2:2, Јединство - Петроварадин 0:1, Футог - Шајкаш 0:3, Фрушкогорски партизан - Борац 0:1. 

1. Шајкаш 10     8      2      0      32:3  26 

2. Славија 10     8      0      2      23:6  24 

3. Татра    10     7      3      0      23:6  24 

4. ТСК       10     6      2      2      20:16        20 

5. Фрушкогорац 10     5      2      3      22:13        17 

6. Бачка    10     5      1      4      21:15        16 

7. Динамо  10     5      1      4      10:18        16 

8. Југовић 10     4      2      4      14:12        14 

9. Фр. партизан 10     4      0      6      17:19        12

10. Борац  10     4      0      6      13:18        12

11. ЖСК    10     3      2      5      9:22  11

12. Ц. звезда     10     2      3      5      11:17        9

13. Петроварадин      10     2      3      5      8:18  9

14. Футог  10     2      1      7      11:28        7

15. Јединство    10     2      0      8      13:22        6

16. Омладинац   10     1      2      7      10:24        5

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести