НОВОСАДСКА ЛИГА Салајчани после преокрета  до победе

Славија - Татра 3:2 (0:2)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

НОВИ САД: Игралиште Славије у Салајци, гледалаца 300, судија: Јуришић (Нови Сад), Стрелци: Стојичић у 62. (из пенала) и 89, Стајић у 77. за Славију, а Маројевић у 21. (из пенала) и Грубовић у 33. минуту за Татру. Жути картони: Гајић, Стојичић, Ђанкиовић (Славија), Костуранов, Петровић, Апић (Татра).

СЛАВИЈА: Чавић, Вучковић, Гајић, Јанић, Стајић, Јашовић, Дражић, Радовановић (Ђанковић), Стојичић (Ружић), Асани, Ферати.

ТАТРА:  Костуранов, Шмит, Петровић, Живановић, Мијић, Лаковић, Пекић, Маројевић, Грубовић (Ђаковић), Свитић, Апић.

Одиграли су одличну уткамице фудбалери Славије и Татра. Кисачани су кренули боље и у првом делу сусрета стекли два гола предности. Међутим, у другом делу Салајчани су успели да поравнају резултат преко Стојичића. Чинило се да ће се утакмица завршити нерешено, али је у 89. минуту Стојичић затресао мрежу Костуранова.

Г. К.

Динамо - Шајкаш 0:1 (0:0)

БУДИСАВА: Игралиште Мала Грбавица, гледалаца 150, судија: Николић (Нови Сад), стрелац: Веселиновић у 68. минуту. Жути картони: Цвијић (Динамо), Веселиновић, Николаш (Шајкаш).

ДИНАМО: Мартиновић, Ђаковић, Поткоњак, Цвијић, Суботин, Пејаковић (Дубравац), Илић (Мишкић), Сладић, Михајловић (Грујић), Сабо (Пешић), Прерадовић.

ШАЈКАШ: Мандић, Гојков, Павков, Алемпић, Заов, Карас, Котуљач, Живанов (Играчев), Веселиновић, Николаш, Милановић (Малешевић).

У комшијском дербију славили су Ковиљчани који су све време утакмице били бољи и преко првог стрелца тима Стевана Веселиновића дошли до предности. Покушавали су Будисавчани да изједначе, али нису успели да пробију бедем испред солидног голмана Милоша Мандића.

Г. К.

Бачка (Ђ) - Футог 3:1 (1:0)

ЂУРШЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалца 100, судија: Миленковић (Нови Сад), стрелци: Д. Тривуновић у 14. Максимовић у 68. и Дејановић у 90. за Бачку, а Карановић у 50. минуту (из пенала) за Футог. Жути картони: Балог, Вујовић, Дејановић (Бачка), Зорић, Мартић, Чепић (Футог). Црвени картон: Гери (Футог).

БАЧКА: Игњић, Балог, С. Вујовић (С. Тривуновић), Дангубић, Ј. Вујовић, Д. Тривуновић, Максимовић (Чегар), Душ. Тривуновић, Рогић, Дејановић, Деј. Тривуновић.

ФУТОГ: Зорић, Тодорић (Гери), Вулић, Драгутиновић, Карановић, Мартић, Чепић, Меселџија, Сирар, Бероња, Латиновић.

Ђурђевчани су дошли до вредне победе у сусрету са Футожанима. Додуше гости су све до 68. минуту имали су резултатску равнотежу, а онда је Стефан Максимовић погодио мрежу. Кренули су у напад и у последњем минуту Дејановић је постигао и трећи погодак за Бачку.

Ж. М.

Фрушкогорац - Борац 4:1 (3:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 120, судија: Влајић (Буковац), стрелци: Адамек у 38. и 85. Сапунџић у 41. и Радаковић у 43. за Фрушкогорац, а Ђаковић у 53. минуту за Борац. Жути картони: Петровић, Сапунџић (Фрушкогорац), Ђорђијевски (Борац).

ФРУШКОГОРАЦ: Медић (Маријанац), Кукурузовић, Ушћумлић (Зековић), Перовић, Туцаков, Петровић, Јевтић, Сапунџић, Адамек, Радаковић, В. Сапунџић.

БОРАЦ: Тошић, Ракановић (Вуковић), Ђорђијевски, Димић, Јашовић, Крстић (Караћ), Ђаковић (Сукновић), Марић (Добрињац), Коларов, Тодоровић (Тошић), Папрић.

За свега пет минута екипа Фрушкогорца успела је да сломи отпор Клисана. До 38. минута гледали смо изједначену борбу, а онда су домаћини преко Адамека постигао погодак, а три минута касније и Никола Сапунџић је био упсешан. Срђан Радаковић је поготио мрежу Тошића, било је јасно да ће бодови остати у Сремској Каменици.

М. П.

Црвена звезда - Омладинац 1:1 (1:0)

НОВИ САД: Игралиште Црвене звзеда на Видовданском насељу, гледалаца 50, судија: Спасојевић (Нови Сад), стрелци: Срдановић у 15. за Црвену звезду, а Жежељ у 81. минуту за Омладинац. Жути картони: Панков (Црвена звезда), Жежељ, Ален Хернаус (Омладинац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шовљански, Д. Марковић, М. Марковић, Шаренац, Панков (Роксандић), Ћулум, Лепојевић (Мат. Марковић), Срдановић, Бјелановић, Станковић, Хајризи.

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Суботић, Савић, Пецељ, Вујичић, Максимовић, Андреј Хренаус, Ален Хернаус, Жежељ, Бркић (Зечевић), Зељковић.

У дербију зачеља водила се верлика борба. Млади фудбалери Црвене звезде су повели у првом делу сусрета, међутим, нису имали снаге да одрже прдност и тако су преко Жежеља Омладинац успели су да изједначи резултат.

М. По.

ТСК – Петроварадин 3:1 (1:1)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 150, судија: Тривуновић (Ђурђево), стрелци: Радичић у 41, Татић у 87. и Богојевић у 90. за ТСК, Муратовић у 25. минуту за Петроварадин, жути картони: Влаисављевић, Лахош, Стричевић, Пашка, Пролић (ТСК), Кнежић, Коска, Павков (Петроварадин), црвени картон: Лахош (ТСК) у 76. минуту.

ТСК: Перишић, Пантош (Богојевић), Лахош, Стричевић, Влаисављевић, Пашка, Татић, Клаић (Варга), Томић, Радичић, Пролић.

ПЕТРОВАРАДИН: Чамбор, Сендерак (Станишић), Будечевић, Павков, Мудрић, Васић, Коска (Шимулија), Кнежић, Павлов, Муратовић (Стефановић), Радојковић (Поповић). После пропуштене две одличне шансе, гостима се посрећио трећи покушај, стрелац за вођство био је Огњен Муратовић. Домаће то није поколебало, па је Балаж Пашка извео корнер, док је штопер Душко Радичић одбитак од голмана претворио у изједначење.  Развила се велика борба на средини терена. Са играчем мање, Темеринци су успели два пута да матирају ветерана Јосипа Чамбора (49). За 2:1 нишан је подесио Вукашин Татић, уз асистенцију Владимира Стричевића. Поново је Стричевић асистирао у надокнади времена, а млади Урош Богојевић је заобишао голмана и постигао првенац.

М. Менићанин

ЖСК - Југовић 6:4 (1:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, гледалаца око 100. Судија: Гргуровић (Петроварадин). Стрелци: Лазендић у 40. и 85., Нинковић у 67, Видовић у 57. и 76, Лукић у 65. за ЖСК, а Нинковић 46. (аутогол), Николић у 51. 58. 89. минуту за Југовић.

ЖСК: М. Калајџић 6, Марков 8, Тривуновић 7, Мирић 7, Џамбас 7, О. Калајџић 7 (Лукић 7), Кронић 7 (Богданов), Ђурђић 7 (Видовић 7), Нинковић 7, Бороја 7, Лазендић 7.

ЈУГОВИЋ: Пилиповић 6, Јелић 6, Черњак 6, Срдић 7, Симикић 6, Марковић 6, Пантелић 6, Ђекић 6, Николић 8, Рис 7, Јевтић 6.

Неубедљив први део сусрета између Жабаљаца и Каћана у коме је домаћин стекао минималну предност, голом Милана Лазенића ничим није најавио узбуђења у наставку утакмице којих је било на претек. Почело је неспретном интервенцијом Милоша Нинковића који је погодио сопствену мрежу. Спретни и сналажљиви Милош Николић својим головима дуго је држао госте у игри, али ни домаћи стрелци нису мировали, погађали су мрежу гостију резервисти Живко Видовић два пута и Тодор Лукић једном. А у стрелце се уписао и Милош Нинковић за поновну предност домаћина. Серију голова у мрежу Каћана закључује својим другим голом Милан Лазендић.

П. Бундало

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести