ОДЛАЗАК ФУДБАЛСКОГ ФУНКЦИОНЕРА Преминуо Ратомир Раша Бабић

БЕОГРАД: Бивши председник Фудбалског савеза Београда и члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије Ратомир Раша Бабић преминуо је у 82. години, објавио је данас ФСС.
1
Фото: Printscreen / Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia

У саопштењу ФСС се наводи да је Бабић скоро читав свој живот посветио фудбалу, још од 1957. године када је заиграо за Коцељеву.

"Партизан је био његова највећа љубав, а прва функција у клубу из Хумске била је као члан Савета омладинске школе 1978. године. Био је члан Скупштине Партизана, Управног одбора клуба из Хумске, а у периоду када су челни људи клуба били Мирко Марјановић и Драган Ђурић, потпредседник Партизана. Ратомир Бабић се највише истицао у раду омладинске школе, био је дуго година и представник Партизана у Заједници Суперлиге, затим веома активан и поштован члан Извршног одбора ФСС", наводе из ФСС.

"Доласком на место председника ФС Београда учинио је да се Савез финансијски опорави, осавремени и постане стабилан. После доласка Славише Кокезе на место председника ФСБ, постао је почасни председник ФС Београда. Био је и члан Комисије ФСС за спровођење избора, као и дугогодишњи делегат на утакмицама највишег ранга домаћег фудбалског такмичења. ФСС изражава искрено саучешће породици Ратомира Раше Бабића", додаје се у саопштењу ФСС.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести