ОПТИМИЗАМ У ЗВЕЗДИНИМ РЕДОВИМА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ Букари „призива“ убедљив тријумф

Никада дуели између Партизана и Црвене звезде нису представљали обичне утакмице. Тако је и пред најновије одмеравање снаге наша два најтрофејнија клуба, односно утакмицу која ће да одлучи ко ће на зимску паузу да оде с лидерске позиције у Суперлиги Србије.
2
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Дуго је Партизан предводио првенствену трку, забележио чак 13 везаних победа, али је онда наишла серија лошијих резултата црно-белих, која је омогућила њиховом вечитом ривалу да их стигне и престигне. Од шест бодова предности, коју је чета тренера Игора Дуљаја имала у односу на црвено-беле, сада тим израелског стручњака Барака Бахара има два корака вишка, што жели да максимално искористи.

- Oчекујем да победимо – оптимистичан је био Осман Букари, један од адута црвено-беле екипе. – И не само то: верујем да ћемо бити бољи за неколико голова разлике, јер то заслужујемо по квалитету тима којим располажемо. Зашто не би могло да буде и 4:0 за нас? Имамо два корака предности у односу на ривала, уколико успемо вечерас да славимо, стекли бисмо предност од читавих пет бодова и то би била већ озбиљна разлика у шампионској трци. У првом дербију који сам одиграо, постигао сам један од најлепшних голова у каријери и Партизанов стадион остао ми је у најлепшој успомени. Волео бих да поново затресем мрежу и да, уз победу, мирно одемо на зимску паузу.


Традиција уз Звезду

На стадиону Партизана ће бити виђена 171. „епизода“ највеће светковине домаћег фудбала. Црвена звезда је, кроз историју, била успешнија и уписала 67 победа, уз 56 ремија и 47 пораза, односно гол-разлику 234:199. То, наравно, не мора ништа да значи, јер тренутна форма и квалитет екипа, ретко када су били пресудни по питању победника.


Још није познато за коју поставу ће се одлучити Бахар у дербију, али је извесно да ће поново напад да предводи млади Јован Мијатовић, стрелац три гола у Суботици и таленат од којег се много очекује. Исто тако, могуће је да прилику од првог минута поново добије и Александар Катаи, човек иза којег су бројне сјајне партије у Звездином дресу. Уз то, капитен Александар Драговић, како ствари стоје, одиграће последњи сусрет с црно-белима, јер се спрема да се ускоро врати у редове Аустрије из Беча, клуба у којем је и поникао.

Ипак, којих 11 момака ће супротставити великом ривалу, једино зна израелски тренер, али је јасно и то да ће њихов задатак бити да повећају предност и покажу да су спремни за пришивање нове шампионске звездице.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести