ПОКРАЈИНСКИ ДЕРБИ ИЗМЕЂУ ВОЈВОДИНЕ И СПАРТАКА ЗАВРШЕН РЕМИЈЕМ: „Викторије“ без голова

Још два полувремена да се утакмица игра не би била довољна фудбалерима Војводине да постигну гол.
e
Фото: Dnevnik.rs

Такав је утисак формиран за 90 минута у покрајинском дербију на Карађорђу. Спартаку ни један минут још није бнио потребан јер његови играчи нису ни допутовали у Нови Сад да би нападали. У игри викторије, на Спартаков гол, јасна је била и намера супарника у дербију: Војводине да победи, Спартака да по сваку цену сачува сопствену мрежу. На кратко су се домаћи играчи и порадовали у 36. минуту, када је Милосављевић, после акције коју је започео Лазаревић, а наставио Зади Сери, сместио лопту иза леђа голмана Вујића. На њихову жалост и навијача који су топовским ударима прославили тај моменат судија Јањуш је, после консултације са видео асистентом, досудио индиректан ударац за Спартак, због офсајда.

До тог тренутка фудбалери гостујућег тима нису поштено ни прелазили у поље домаћина. Одбрамбеним зидом, између свог казненог простора и центра игралишта, држали су на одстојању противничке играче, а на Војводинине покушаје с крила, увек су у скоковима имали одговарајуће одговоре. У том периоду бележили смо Црномарковићев ударац главом изнад пречке и добар покушај Лазаревића, који је рефлексно амортизовао голман Вулић. Додамо ли томе још Зукићев шут главом у 39. минуту и акцију Милосављевића и Вукамовића без завршнице у казненом простору један минут пре одмора, добићемо слику о апсолутној надмоћности новосадског тима у првих 45 минута игре.

Идентично се ситуација на терену развијала и у другом полувремену. Све до 67. минута Новосађани су покушавали на различите начине, најпре Сери и Вукановић у 66. па Зукић главом у 69. и Радуловић из даљине у 74. минуту, али је сваки пут ехо у облику уздаха са трибина Карађорђа сведочио о серији Војводининих промашаја. У означеном 76. минуту Суботичани су извели једини напад који је завршио промашајем Тодороског тек за који центиматар поред Росићевог гола. Када ни Ивановић у интервалу надокнаде времена није успео да савлада Вулића из непосредне близине било је извесно да ће покрајински дерби завршити без голова на Карађорђу.

Војводина – Спартак ЖК  0:0

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 2.000, судија Предраг Јањуш (Панчево), жути картони: Милосављевић (Војводина), Мартиновић, Лукић, Тошески , Мијаиловић (Спартак).

ВОЈВОДИНА: Росић -, Лазаревић 6,5, Кораћ 6, Црномарковић 6,5, Гиорбелидзе 6, Милосављевић 6, Петровић 6 (Савићевић), Радуловић 6 (Николић), Зукић 6, Зади Сери 6 (Малбашић), Вукановић 6 (Ивановић).

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ: Вулић 7, Богићевић 6,5, Мартиновић 6,5 , Мијаиловић 6,5, Лукић 6, Керкез 6 (Крсмановић), Ђурасовић 6 (Тошески), Бабић 6 (Тодороски), Пријовић 5,5, Мудрински 5,5, Томовић 5,5 (Мијић). 

Л. Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести