Против дављеника пуна мобилност

Када се баци поглед на табелу Линглонг Суперлиге Србије, намеће се закључак да су фудбалери Војводине велики фаворити у сутрашњем дуелу с Мачвом.
S
Фото: Ј. Грлић/ Синиша Саничанин (лево, највиши у скоку) у летошњем сусрету с Мачвом

Иако гостују на Градском стадиону у Шапцу, црвено-бели из Новог Сада, чији циљ је пласман у квалификације за Лигу Европе, не би смели да имају озбиљнијих проблема с последњепласираним тимом у елити и екипом која је у првих 15 кола изборила само четири нерешена исхода, уз 11 пораза. Ипак, чињеница да су “чивијаши” у прошлој првенственој рунди успели да узму бод у дуелу с другопласираном екипом Чукаричког, тера на опрез ученике тренера Ненада Лалатовића, сведочећи о томе да се Мачва никако неће препустити судбини и лако одустати од борбе за опстанак.

- У сусрету у Шапцу пред нама је сигурно тежак испит - сложио се и Синиша Саничанин, штопер новосадске екипе. - У Суперлиги, уосталом, не постоје лаке утакмице и због тога ћемо сви морати да пружимо максимум уколико желимо, а сигурно је да нам је то циљ, да освојимо сва три бода. Ако у томе успемо, бићемо на правом путу који води до тријумфа. Поред победе, желимо и да поново дођемо до форме с почетка првенства, када смо били на самом врху табеле и играли, по општој оцени, веома добар фудбал. Шабачки тим је до сада постигао само седам голова и по томе је, такође, на зачељу. То никако не би смело да значи да одбрамбени ред Новосађана може опуштеније да уђе у сусрет, јер домаћин на свом терену уме да буде веома опасан. С друге стране, нападачи ће имати задатак да барем једну лопту пошаљу иза леђа голмана Душана Пулетића, што сведочи о томе да ће читава екипа из Српске Атине морати да буде мобилна у настојању да савлада “дављеника” у најквалитетнијем рангу српског фудбала.


Неизвесно до краја

Синиша Саничанин се сложио с констатацијом да је пред њим и његовим саиграчима још пуно посла да би остварили жеље навијача Војводине.

- Уз Црвену звзеду и Партизан, за места која воде у Европу равноправно конкуришемо Чукарички, Раднички, ТСЦ и ми - објаснио је високи фудбалер. - Реч је о веома добрим и квалитетним екипама и због тога очекујем неизвесну борбу до краја сезоне. И поред тога, очекујем да ће Војводина успети да уради оно што жели и да ћемо поново заиграти у европској конкуренцији.


- Знамо који циљ је постављен пред нашу екипу и јасно нам је да до краја сезоне морамо да учинимо све што је до нас и пласирамо се међу прве четири екипе. Да бисмо у томе успели, мораћемо да наставимо у стилу у којем смо одиграли првих 15 првенствених кола, али и да подигнемо ниво игре на још виши ниво. То је задатак који имамо у Шапцу, али и у свим осталим утакмицама које нас тек очекују. Када се присетимо како смо играли и где смо били у прошлој сезони, морамо да будемо задовољни до сада учињеним, али и да стремимо ка још бољим партијама и резултатима.

У сусрету с Мачвом, тренер Лалатовић неће моћи, због накупљених жутих картона, да рачуна на Марка Ђуришића, а сви остали играчи биће међу кандидатима за екипу. Утакмица у Шапцу почиње у суботу у 14 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести