ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ Кабел наставио с лошом игром

Бачка - Кабел 0:0
lopta1
Фото: pixabay.com

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин Вава”, гледалаца 400. Судија: Делибашић. Жути картони: Каришић, Ристовски (Бачка), а Новаковић, Мартинкевић, Јаковљевић (Кабел).

БАЧКА: Мићановић 8, Миленковић 6, Петрић 6, Костић 6, Тодоровић 6 (Танасић 6), Каришић 6, Мијатовић 6, Њамцуловић 6 (Ристовски 6), Богдановић 6 (Јанковић), Кеча 6, Мандић 6,5.

КАБЕЛ: Елесин 7, Новаковић 6, Кљајић 6, Лончар 6, Радмиловић 6, Мартинкевић 6 (Нијемчевић 6), Јаковљевић 7, Шљиванчанин 7 (Лучић 6), Пиргић 6, Павлица 6 (Ивеља), Мирић 6.

Прво веће узбуђење виђено је у финишу првог полувремена, Мијатовић је играо руком, а судија Делибашић је у 43. минуту показао на пенал. Павлица је извео најстрожу казну, гађао доњи угао, али голман Мићановић је прозрео његову намеру и спречио најгоре.

Од 43. минута, домаћини су остали са играчем мање јер је искључен Мијатовић. У последњем минуту првог полувремена Паланчани су покушали преко Каришића али са двадесетак метара шутирао је у наручје голману Елесину.

У другом полувремену први су запретили домаћини. Поново је Каришић био у прилици да доведе свју екипу у вођство, шутирао је са 17 метара, али голман Елесин успео је да одбрани.У 62. минуту после убачене лопте по земљи, Павлица није успео са осам метара да убаци лопту у мрежу.

Последњу прилику на утакмици имали су гости. У 68. минуту шутирао је Павлица искоса са десне стране, али голман Мићановић сјајно је интервенисао и избацио лопту у корнер.

М. К.

ИМТ- Младост (ГАТ) 0:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион ИМТ-а, гледалаца: 400. Судија: Милан Илић, Стрелац: Димитрић у 40. минуту. Жути картони: Глишић (ИМТ), Швоња, Секулић, Севић (Младост ГАТ).

ИМТ: Катић 6,5, Вукашиновић 6,5, С. Петровић 6,5 (од 65. Аџибаба -), Глишић 7, Стефановић 6,5, Дамјановић 7, Стаменић 6,5, Џиновић 7, Лукић 6,5 (од 46. Ђ. Петровић 7), Радочај 7,5 (од 79. Тодоровић -), Лазовић 7 (од 85. Ђуричин -).

МЛАДОСТ ГАТ: Мирковић 7, Миловановић 7, Караћ 7,5 (од 62. Ренић 7), Швоња 7 (од 84. Гојковић -), Поповић 7, Марковић 7,5, Соуса 7,5, Мијић 7, Секулић 7, Севић 7, Јованић – (од 38. Димитрић 8).

ИМТ је имао теренску иницијативу у већем делу меча али су гости однели бодове. Домаћа екипа је од старта имала теренску иницијативу, Стефановић је у 13. минуту шутирао с 18 метара поред гола, два минута касније гости су запретили, запажени Марковић је направио леп продор, ушао у шеснаестерац и шутирао , а Катић је добро интервенисао.

Нешто касније, након добре акције домаће екипе Лазовић је главом из шеснаестерца шутирао, његов ударац је изблокиран. Гости су у 31. минуту извели садржајну акцију, у њеној завршници Караћ је са леве стране убацио лопту у шеснаестерац, али нико од његових саиграча није искористио идеалан центаршут.

Гости су стигли до гола одлуке у 40. минуту, голман Катић је при том несигурно интервенисао а Димитрић, који је ушао у игру два минута пре тога, заменивши повређеног Јованића, тај поклон је вешто искористио – 0:1.

У 50. минуту Радочај је идеално центрирао са десен стране а Лазовић из шеснаестерца шутирао поред гола. У следећој акцији гостију Марковић је опасно запретио, овог пута Катић је добро интервенисао и спречио погодак. Након тога уследила је велика теренска иницијатива домаће екипе и неколико опасних атака Радочаја, недостајала је прва завршница.   

С. Ж.

Инђија - Раднички (СМ) 1:1 (1:1)

ИНЂИЈА: Стадион Тојо тирес арена, гледалаца 500. Судија: Јањуш (Панчево). Стрелци: Ковачевић у 24. за Инђију, а Мустафа у 41. минуту за Раднички. Жути картони: Жакула (Инђија), а Мустафа, Цвијић, Милуновић, Илић, Димитрић (Раднички).

ИНЂИЈА: Вукашиновић 7, Недељковић 6,5 (Ризнић), Вукајловић 6,5, Ковачевић 7 (С. Ђурић), Јовановић 6,5, Жакула 6, Стојановић 7 (Плавшић), Десанчић 7 (Вукчевић), Ђокић 6 (Кукољ 7), Рађен 6, Игњатовић 7.

РАДНИЧКИ (СМ): Шегавац 7, Спајић 6,5, Цвијић 6,5 (Јанковић), Димитрић 7, Илић 7, Крижан 7 (Ковачевић), Мустафа 7,5, Пејовић 7, Милуновић 7, Радовић 6,5.

Понесени еуфоријом после четири узастопна тријумфа, чини се да су зелени у меч са Радничким ушли олако. Зелено - белчи играли су доста слабо па су Митровчани заслужено однели бодове.

Прва прилика виђена је већ после четири минута надигравања. Крижан је бомбм са 20 метара покушао да изненади Вукашиновића, али лопта је завршила поред стативе. Зелени су до вођства могли у 16. минуту, али ударац Ђокића лако је прочитао Шегавац. Пејовић, пет минута касније није био прецизан, као и Мустафа у наредној акцији.

Прволигаш из Инђије до вођства је стигао у 24. минуту. Десанчић је сјајно асистирао, а Ковачевићу није било тешко да из добре позиције погоди мрежу. Одличан ударац Стојановића са 30 метара, у 27. минуту, Шегавац је зауставио. Десет минута касније Крижан се нашао у прилици да анулира предност, али Вукашиновић је избоксовао лопту.

Пет минута пре одласка на одмор Инђија није искористила прилику да удвостручи предност. Стоојановић је упослио Жакулу, али чувар мреже Шегавац истакао се одбраном. Казна за прокоцкану шансу стигла је у наредној акцији када је Мустафа матирао Вукашиновића 

У другом делу сусрета играло се офанзивно прилика је било на обе стране, али су мреже остале нетакнуте.     

С. Р.

Златибор - Железничар 2:0 (1:0)

ЧАЈЕТИНА: Стадион Швајцарија, гледалаца 200. Судија: Трипковић (Краљево). Стрелци: Ивковић у 41. и Радоман у 86. минуту. Жути картони: Јањушевић (Златибор), а Костић, Бечели (Железничар).

ЗЛАТИБОР: Савић 8, Јањушевић 7,5, Дашић 7, Башић 7, Радосављевић 7 (Стаменић), Кркотић 8, Ивковић 7,5, Цветић 7, М. Марковић 7, Милорадовић 7 (Глишовић 7), Чумић 7 (Радоман 7,5).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 6, Костић 6, Конатар 6 (Мићић), Плавшић 7 (Протић), Л. Марковић 6,5, Петровић 7, Ђорђевић 6,5, Бечелић 6 (Малишић 6), Илић 7, Реган 6,5 (Ковачевић 6,5), Томовић 6,5.

Златибор, предвођен Предрагом Ристановићем, стигао је до прве победе у првенству. Гости су имали више од игре и прилике, али поновила се неефикасност фудбалера „дизелке” и морали су трећу пут да напусте терен поражени.  

С. Ж. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести