Роцков пред дерби са Партизаном прижељкује победу

НОВИ САД: Бурна седмица остала је иза фудбалера Војводине, у којој су два пута поражени и у којој су остали без шефа стручног штаба Владимира Буача.
emil rockov
Фото: Јелена Грлић

Минимални порази од Бачке у Бачкој Паланци и Борца код куће, за последицу су имали смену тренера, па је бригу о екипи до даљег преузео Зоран Васиљевић, који ће ватрено крштење имати у данашњем дербију с Партизаном, у Београду.

Улога фаворита, када се у обзир узму све околности, апсолутно је на страни црно-белих, али сада је отворено питање на који начин ће на Новосађане деловати шок- терапија и ефекти које би промена на клупи могла да донесе екипи.

- Сваки нови тренер одмах по ступању на дужност уноси и неке новине у рад – рекао је голман Емил Роцков, један од најпоузданијих и најстандарднијих првотимаца Војводине у овој сезони. – Професионалци смо, морамо томе да се прилагођавамо у ходу и не очекујем никакве проблеме у том сегменту. Пред нама је дерби с Партизаном, добро се међусобно познајемо и очекујем, искрен да будем, позитивну реакцију свих нас. Иако сви гледају на Партизан као на апсолутног фаворита за победу, треба да будемо фокусирани искључиво на себе саме и на то да успоставимо жељену игру. Волео бих да се испуцамо у овом сусрету, да одиграмо без икаквих кочница и да покушамо да сами себе пријатно изненадимо.


Објективни оптимизам 

И поред суморног периода у којем се Војводина нашла, Емил Роцков верује у долазак бољих дана, па је, замољен да каже у каквом расположењу дочекује дерби с Партизаном, нагласио:

- Увек сам објективни оптимиста, па је такав случај и пред данашњу утакмицу с црно-белима. У свакој утакмици циљ нам је победа, нема разлога да тако не буде и у овом сусрету и убеђен сам да ћемо уложити максимум снаге и жеље да пронађемо пут до остварења те наше жеље.


Београђани имају одличну екипу, уосталом то најбоље потврђује и њихов пласман за пролећни део такмичења у Лиги Европе. Посебно опасни могу да буду у нападу, где доминирају Тавамба и Зоран Тошић, али је ту и бивши играч Војводине Огњен Ожеговић.

- Лично, не стрепим ни од кога – категоричан је Роцков. – Све Партизанове играче одавно сам добро изанализирао, јер играо сам већ доста пута против њих. Упознат сам с њиховим врлинама и манама и сигуран сам да имамо права решења за оно што могу Тавамба и Тошић, али сви остали нападачи београдског тима. Понављам, морамо да верујемо у сопствене могућности, снагу сваког појединца, али и моћ екипе и да се испрсимо пред црно-белима.

О томе шта би такав приступ данашњој утакмици могао да им донесе, Емил Роцков је истакао:

- Најбоље за нас било би да победимо Партизан и освојимо важне бодове. Не говорим о некој победи из пуког хира, већ о жељеном тријумфу који би нам баш пуно значио по питању повратка самопоуздања. А оно би нам, даље, омогућило да на много вишем нивоу одиграмо и преостале две утакмице после дербија, ону с Јавором код куће, а онда и са Спартаком у Суботици. Дакако и да се вратимо међу три најбоља тима на табели. Мислим да све о чему причам није немогућ епилог дербија, јер имали смо одређено затишје када је у питању наш офанзивни ред, па је сада право време да будемо сведоци неке нове буре у нашем нападу. Верујем да ћемо успети да пронађемо самопоуздање које нам је недостајало, а онда можемо да урадимо много у сваком сусрету.

Ноћ између суботе и недеље фудбалери Воше провели су у карантину у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ и одатле крећу на утакмицу. Тренер Зоран Васиљевић најавио је измену или две у односу на раније сусрете, а повређених или суспендованих фудбалреа нема. Утакмица Партизан – Војводина игра се од 15 часова на стадиону Партизана, уз ТВ пренос на каналу Аренаспорт 1.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести