Самарџић: Даћу све од себе да се са Србијом пласирам на ЕП 2024.

СТАРА ПАЗОВА: Фудбалер Удинезеа Лазар Самарџић изјавио је данас да жели да се са селекцијом Србије пласира на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој.
s
Фото: Youtube Printscreen

Самарџић (21) је рођен у Берлину, а прошао је све омладинске селекције Немачке. Он је прихватио позив селектора Србије Драгана Стојковића да у будућности наступа за А тим Србије.

"Последњих недеља бавио сам се питањем које ми је веома важно, а тиче се моје спортске будућности. После бројних разговора са породицом, пријатељима, а посебно тренером Драганом Стојковићем, одлучио сам да играм за Србију, а тиме и за отаџбину мојих родитеља. Моја породица и ја смо изузетно поносни што сам добио позив, јер је то уједно и награда за моја достигнућа", написао је Самарџић на свом Инстаграм налогу.

Он је истакао да једва чека да дебитује за Србију.

"Мој циљ јесте и остаје пласман на ЕП 2024. године. Показана ми је јасна перспектива и осећај да могу одмах да одиграм важну улогу. Спреман сам да дам све од себе и једва чекам да први пут будем на терену са тимом", додао је Самарџић.

Фудбалер Удинезеа је на крају захвалио и Фудбалском савезу Немачке.

"Увек ми је била част да будем део репрезентације Немачке. Хвала вам на времену које сам провео у различитим селекцијама. Велико хвала и поштовање, посебно Антонију Ди Салву, на поверењу. Наравно да ћу и даље држати палчеве за момке! Сада је време да се оствари велики сан! Мајко, Србија зове", закључио је Самарџић.

Самарџић се са репрезентативцима Србије припрема за предстојеће мечеве против Литваније и Црне Горе у квалификацијама за ЕП 2024.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести