Станојевић уочи утакмице са Мачвом: Ко не буде мотивисан неће бити са нама

Након три утакмице без победе  фудбалер Партизана имају прилику да на свом терену освоје бодове у утакмици са Мачвом.
stanojevic
Фото: Youtube Printscreen

- Тренутно нисмо у најбољој ситуацији. Циљ је да побеђујемо, да дођемо до игре и резултата. Хоћу и да се лично уверим ко може да одговори захтевима до децембра, јер ћемо направити одређену реконструкцију тима - рекао је тренер Александар Станојевић.

Прилику ће  добити и неки млађи играчи.

- Уторком ћемо имати утакмице, млади ће добити тада шансу и ко заслужи добиће је са првим тимом. Против Шапчана  ће неки добити шансу да бисмо знали каква је ситуација. Страни играчи су играли променљиво, јаче утакмице играли су добро, а у домаћем првенству нису на нивоу већ дужи период. Мењаћемо неке ствари, надам се бољем.

Тренер је рекао да нема проблема да мотивише играче за утакмице, иако су готово изгубли шансу за титулу и испали из Европе.

- Најмањи је проблем мотивисати, ко не буде мотивисан неће бити с нама. Ово је филтер мени и клубу да видимо шта можемо и на кога можемо да рачунамо.

Лазар Марковић се вратио тренинзима са екипом, на Сејдубу Суму тренер дуже време  неће моћи да рачуна, а на Милоша Јојића око три недеље. Говорећи о Мачви, Станојевић је рекао да екипа мора прво да размишља о себи.

- Шапчани имају неке црвене картоне, последњи су на табели, али нису губили убедљиво. Играмо код куће, у ситуацији смо да морамо о себи више да размишљамо. Анализирали смо Мачву, али прво нас да решимо, па ћемо лако са противницима.

Упитан да ли ће Жан Кристоф Бајбек и Филип Холендер сутра играти заједно, тренер је одговорио потврдно, али да ће видети у којој формацији.

- Мало је простора за импровизације, имали смо проблема и са саставом и повредама. Нисмо имали ситуација да смо могли много да мењамо – рекао је Станојевић.

Утакмица Партизан – Мачва почиње 17 часова на стадиону Партизана. 

И. Л.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести