Стојановић: Хоћемо да направимо лепе ствари у Катару

БЕОГРАД: „Мислим да смо играма током целих квалификација заслужили пласман на Мундијал, а меч у Лисабону је био само круна свих наших ранијих издања”, рекао је директор фудбалске репрезентације Србије Стеван Стојановић.
fss
Фото: FSS

Србија је у недељу увече у Лисабону савладала Португал 2:1 и директно се пласирала на Мундијал у Катару следеће године.

"Знали смо да којим током ће ићи утакмица, знали смо да ће бити тешко. Селектор Драган Стојковић је све ово предвидео, спремио је праву тактику и уверио наше момке да могу победити Португал. Мислим да смо играма током целих квалификација заслужили пласман на Мундијал, а меч у Лисабону је био само круна свих наших ранијих издања. И мени је посебно драго што смо управо у последњем, најважнијем мечу против најјачег ривала у групи показали карактер и квалитет“, рекао је Стојановић за сајт ФСС директор А селекције.

Момци су показивали јак карактер током целих квалификација, из меча у меч, каже Стојановић.

"Сетимо се самог старта, утакмица са Ирском и Португалом у Београду. Схватили су момци шта селектор тражи од њих, потврдили су класу, показали снагу и на крају заслужили да се радују. Врхунац свега што су уложили и дали на терену био је тај 90. минут и гол који је стигао као награда за све њих, али ово је само један део приче, епизода. Сада је пред свима нама Катар, хоћемо тамо да направимо лепе ствари“, закључио је Стојановић.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести