Суперлига: Четврти минимални пораз Воше у низу

НИШ: Слободни пад фудбалера Војводине настављен је и у Нишу. Четврти пут за редом, поново резултатом 0:1, погнутих глава напустили су терен, потврђујући да се налазе у (пре)дубокој кризи. Четврто место губи се негде у беспућу, а чета тренера Славољуба Ђорђевића очигледно не поседује снагу, ни на терену, ни на клупи, да прекине ужасни низ неуспеха.
v
Фото: fkvojvodina.rs

Пуних 360 минута стрелци „старе даме“ нису успели да погоде мету, после чега им више није сигуран ни пласман у плеј-оф и просто ће морати под хитно нешто да се мења, у екипи и клубу.

После обострано нешто тврђег почетка, први је запретио домаћин. Играо се 11. минут, када је погрешио Игор Јеличић, лопта је стигла до Лазара Јовановића који је шутирао с 15 метара, али је голман Роцков био добро постављен и сигурно ухватио лопту.

Раднички је преузео лагану инцијативу и то му се исплатило у 15. минуту. Пејовић је лепо упослио Млађовића, који је ушао у казнени простор Новосађана, за делић секунде са стартом закаснио је Јеличић, оборио га и дилеме за арбитра није било, досудио је најстрожу казну. Сигурни реализатор ударца с беле тачке био је капитен Александар Пејовић и домаћин је повео 1:0.

Тек у 34. минуту, после прекршаја над Симићем, Војводина је имала прву прилику. Слободни ударац, након прекршаја над Симићем, са 17 метара солидно је извео Дејан Зукић, али је голман Дујмовић био на висини задатка и избио лопту у корнер. Гости  су покушавали да нападну, велики труд при том улагао је Бојан Матић, али, осим пар фаулова, није успео да изнуди ништа више.

Раднички је честим фауловима сецкао игру, што му је омогућавало да у великој мери успори ривала и на одмор оде уз минимално вођство.

На почетку наставка, Зукића је у тиму из Српске Атине заменио Бастајић, као наговештај потенцијално офанзивније игре. У 52. минуту, лепо су по десној страни пробили Новосађани, Буснић је пронашао запаженог Вељка Симића у казненом простору, а овај је шутирао изнад гола.


Ђорђевић: Тешко ми је да причам

Тренер Новосађана Славољуб Ђорђевић био је изузетно потиштен после сусрета.

- Утакмица није била лепа за гледања, јер није било правог фудбала – рекао је Ђорђевић. - Доживели смо четврти пораз за редом и тешко ми је да причам. Радничком честитам на победи.

Нормално, тренер Радничког Радослав Батак био је презадовољан због важног тријумфа, којом се његов тим учврстио на четвртом месту.

- Било је јако тешко, али свака част момцима, јер су показали да имају карактер и велику жељу да победе. Честитам им на томе, јер није било лако тако дуго чувати минимално вођство. Пресрећан сам, идемо даље – изјавио је Батак.


Ипак, у 63. минуту, Роцков је успео да заустави лопту коју је ка свом голу телом скренуо Јеличић, а у наставку акције домаћина, изблокиран је био ударац Савића.

Гости су улагали напор не би ли некако стигли до изједначења, али је одбрана тима из града на Нишави била стабилна и прилично лако излазила на крај с, додуше нејаким, нападима Новосађана. Без већих узбуђења сусрет је завршен минималцем у корист Нишлија, који су вредну победу умели да прославе.

А. Предојевић

Раднички Ниш – Војводина 1:0 (1:0)

НИШ: Стадион „Чаир“, гледалаца: 1.000, судија: Трифковић (Београд). Стрелац: Пејовић (из пенала) у 16. минуту. Жути картон: Штулић, Млађовић, Дујмовић (Раднички Ниш), а Стевановић, Бастајић, Максимовић (Војводина).

РАДНИЧКИ НИШ: Дујмовић 7, Аксентијевић 6, Савић 7, Јамкам 6,5, Млађовић 7, Пејовић 7,5 (Бјеличић -), Ковачевић 6,5, Л. Јовановић 6 (Арсић 6,5), Месаровић 7 (Павлов -), Мићибући 7, Штулић 6.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лазаревић 6, Јеличић 5,5, Стевановић 6, Ђорђевић 6, Буснић 5,5 (Максимовић 6), Топић 6, Вукадиновић 6, В. Симић 7, Зукић 6 (Бастајић 6), Матић 6,5 (Вукчевић 5,5).

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести