Суперлига: Милошевић оплеменио дерби

По два гола на обема странама и серија повољних прилика на Карађорђу сврстали су дерби 36. кола између Војводине и Партизана у ред најзанимљивијих утакмица овог пролећа.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Одавно на једној утакмици у елитном српском фудбалу нисмо избројали толико шутева према голу као сада у дербију. Само у прва четири минута озбиљни су били покушаји Антонијевића и Вукчевића ка Поповићевом голу, као и Менига и Гомеша на другој страни. Наизменични низ шутева наставили су Диабате у 11. и Малбашић, после успешне Буснићеве контре, у 14. минуту, да би најефикаснији суперлигашки играч Гомеш три минута касније прецизним ударцем искоса с леве стране, својим 19. поготком у сезони, савладао Царевића за вођство Партизана. Систем наизменичних вредности у првом полувремену наставио је изједначујућим голом Милошевић у 22. минуту. 


Малбашић у клубу 100

У сусрету са Партизаном Филип Малбашић је 100. пут обукао дрес Војводине. Тим поводом члан Управног одбора клуба Петар Ђурђев уручио је Малбашићу урамљен традиционални бело-црвени дрес са бројем 100.

Будућност Грачанице на центру

У пратњи учесника дербија на центар су, поздрављени бурним аплаузом подршке, изашли и чланови пионирских фудбалских секција клубова из Грачанице. Деца и њихови тренери су гости Завода за спорт и медицину спорта Војводине.  


Само неколико десетина секунди игре у другом делу било је довољно за демонстрацију вансеријског Милошевићевог талента. Окружен противничким играчима пронашао је начин да савлада Поповића и окрене резултат у корист Новосађана. На кратко, јер је само пет минута касније Колораду вратио резултатску клацкалицу на почетак. До краја, у размени коректних акција у оба смера, бележимо и три шансе, којима се по правилу и фудбалски капитал стиче. Најпре је Царевић, у ситуацији један на један, одбранио поклушај Дијабатеа у 72. минуту, да би Николић два минута касније погодио стативу, а у следећем нападу Војводине Чумић промашио празан гол. На крају, у дербију без такмичарских императива, Војводина и Партизан садржајем су на најлепши начин одговорили на очекивања и захтеве навијача.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

ВојводинаПартизан  2:2 (1:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 2.500, судија Милан Митић (Лесковац), стрелци: Милошевић у 22. и у 46. за Војводину, Гомеш у 17. и Колорадо у 51. минуту за Партизан, жути картони: Буснић (Војводина), Белић (Партизан).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Лазаревић 6, Јеличић 6, Траоре 6, Антонијевић 6, Буснић 6,5 (Топић 7), Милосављевић 6 (Зукић 7), Вукчевић 6,5 (У.Николић), Малбашић 6,5, Чумић 6 (Љубисављевић), Милошевић 8,5 (Кабић).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Филиповић 6, Вујачић 6, Илић 6, Урошевић 6 (Шеховић), Белић 6,5 (Фејса), Колорадо 7 (Пантић), Диабате 6,5, Натхо 6 (Јевремовић), Мениг 6,5 (Јовић), Гомеш 7.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести