СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ  Дерби Војводине и Чукаричког може пуно тога да реши

У петак се у Новом Саду игра дерби утакмица 27. кола фудбалске Суперлиге Србије, у којој ће снаге одмерити трећепласирана екипа Војводине и петопласирани Чукарички.
Duel Bojića i Puškarića jesenas na Banovom brdu (0:0) Foto: J. Grlić
Фото: Дуел Бојића и Пушкарића јесенас на Бановом брду (0:0) Фото: Ј. Грлић

До краја првенства остало је да се одиграју још четири рунде и, по тренутном стању на табели, Новосађани се налазе у лагодној ситуацији и ова утакмица могла би пуно тога да им заврши, када је у питању борба за европску визу.

С друге стране, “брђанима” из Београда сусрет је од изузетне важности, јер, уколико буду поражени, практично ће изгубити шансу да у наредној сезони виде Европу. Због тога, очекује се да ће се на травнатој подлози Карађорђа водити права фудбалска битка, у којој је улог велики за оба тима.

Током скоро тронедељних припрема пред наставак сезоне, Воша је одиграла три контролне утакмице и у њима остварила два ремија од по 1:1 (с прволигашима Кабелом и Бачком) и претрпела пораз у генералки од Спартака (0:1). Тренер Новосађана Ненад Лалатовић, ипак, задовољан је како је тим који предводи изгледао на терену у сусрету са Суботичанима, изузев у фази реализације. Повољна околност за домаћина, у петак ће се налазити у чињеници да ће највероватније моћи да наступи у најјачем саставу, док гости, како сазнајемо, неће моћи да рачунају на битне играче, капитена Марка Доцића, Луку Стојановића и суспендованог Асмира Кајевића.

Више пута је Ненад Лалатовић истицао то да ни једна од екипа у нашој Суперлиги неће бити на нивоу форме коју је имала у тренутку прекида првенства половином марта. Ипак, јасно је да ће Војводина морати да уложи максимум знања и снаге уколико намерава да освоји сва три бода, јер је Чукарички изузетно добро укомпонован тим, који свако опуштање, и поред младости која га одликује, уме да казни. Због тога се капитен Никола Дринчић и његови саиграчи у пола црвеним а пола белим дресовима спремају да прикажу најбоље могуће издање, које би им омогућило да и практично ставе потпис под пласман у квалификације за Лигу Европе.

До сада су се новосадски црвено-бели и тим с Бановог брда у првенственим дуелима сретали 43 пута и традиција је на страни клуба из Српске Атине. Остварио је новосадски састав 22 победе, одиграо 13 нерешених утакмица и претрпео само 8 пораза, уз гол-разлику 62:32. У Новом Саду ове две екипе одиграле су 20 сусрета, од којих је домаћин славио 13 пута, уписао 5 ремија и два пута погнуте главе напустио борилиште (гол-разлика 32:13). У Београду, пак, одигране су 23 утакмице, у којима је Воша била боља у њих 9, уз 8 ремија и 6 пораза, односно гол-разлику 30:19.

Најубедљивији тријумф Новосађани су остварили у сезони 2017/2018, када су тријумфовали 6:1, док су, што је занимљиво, Београђани најубедљивији били такође у гостима, када су на “Карађорђу” (сезона 2015/2016), победили 4:0.

Утакмица Војводина - Чукарички игра се у петак од 17 часова, уз ТВ пренос на каналу Арена спорта и без присуства гледалаца.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести