Тренер Бељин спрема оранице за сетву кукуруза и сунцокрета

Јужнобанатски лигаш Јединство из Влајковца заузима лидерску позицију после 17 одиграних кола  са једанаест бодова предности у односу на првог партиоца  Радничког из Ковина.
д
Фото: Приватна архива

Клуб жели пласман у Војвођанску лигу исток, а  досадашњи резултати показали су да су Влајковчани на правом путу. Другу годину на клупи Јединства седи успешни тренер Мирослав Бељин, који је селектирао екипу и један је од најзаслужнијих за досадашње успехе.Пре доласка у Влајковац успешно је предводио ОФК Вршац, који је пре десет година основао и са којим је од најниже лиге остварио пласман у Српску лигу Војводине. 

- Исправна одлука је да се прекину такмичења и фудбал је сада  у другом плану. Сви морамо да поштујемо мере које Влада и здраствени систем одређују како би изашли као победници из ове ситуације – каже Бељин.

Бељин је  у стручном штабу женске репрезентацији Србије, помоћник је  селектора Предрага Гроздановића.

- У контакту сам са многим људима из фудбала и сви заједно једва чекамо да поново изађемо на терен и наставимо где смо стали. Знамо да је неопходна велика дисциплина да савладамо овај вирус, стрпљиви смо и дисциплиновани и уверени у победу.

У току су квалификације за Европско првенство дама  2021, Србија је на другом месту у својој групи са три победе и два пораза.

-Имамо шансе да се пласирамо на Европско првенство, али остало је још доста утакмица да се одиграју. Победили смо у последњој утакмици Северну Македонију, као и у пријатељском мечу Белорусију, што свакако охрабрује за наствак квалификација.

У контакту сам са многим људима из фудбала и сви заједно једва чекамо да поново изађемо на терен и наставимо где смо стали. Знамо да је неопходна велика дисциплина да савладамо овај вирус, стрпљиви смо и уверени у победу

Врсни трнер ових дана обрађује земљу на свом имању у Избишту. Велику помоћ има од супруге Гордане, ћерке Милице  и сина Милоша. 

- Сви у породици смо сада код куће у Вршцу и придржавамо се свих одлука које је прописала држава.Ја ових дана припремам оранице у Избишту за сетву кукуруза и сунцокрета. Нама у селу  је лакше него људима  у граду,с тим што сви морамо да водимо рачуна о здрваљу и да се стриктно придрржавамо упустава. Кад бринеш о себи и својој породици онда бринеш  и о другима.

Током прошлог  лета и у зимској паузи било је позива да преузме неке клубове из Српске лиге.

- Изненађен сам да су ме неколико клубова контактирали и у овој паузи. Желим да  са Јединством остварим пласман у виши ранг и мислим да смо врло близу тог циља. Имамо једанаест бодова више од Ковинаца и мислим да је то довољна залиха да задржимо прво место. Но, у овом момнету нико не може да каже да ли ће се и када наставити такмичења.Морамо прво да победимо вирус, а онда ћемо се са великим олакшање и задовољство бвратити нормалном живиту.Када се то деси, надам се што пре, онда ћемо правити планове за будућност – поручио је врсни трнер Мирослав Бељин.

Б. Стојковски

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести