ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ: Видећу да ли ћу успети да пробудим Шерифа

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић говорио је пред меч са Вождовцем који црвено-бели играју у суботу од 16:30 на нашем највећем стадиону.
1
Фото: ФК Црвена звезда

Биће то прилика да се Звезда реваншира "Змајевима" за неочекиван пораз јесенас на Крову. Много тога се променило од тада, тренер више није Бахар, неколицина играча је отишла, Звезда не игра Европу, а команде је преузео Милојевић. Звезда је спровела припреме на Кипру и према речима новог/старог тренера рад на острву био је успешан, мада није било правих спаринг утакмица.

- Добро смо искористили време заједно, припреме су биле успешне. Имали смо лепе услове. једини проблем је што смо имали играче на Афричком и Азијском купу. Урадили смо све што смо зацртали. Свакако је требало више времена, али су момци урадили оно што смо желели. Свесни смо стања на табели, великих очекивања и свега што се дешавало ове сезоне, да резултати нису били на завидном нивоу и играчи жељно исчекују почетак. Да покажемо квалитет и да се упустимо у велику борбу до краја. Ниједна утакмица неће бити лака, али сам оптимиста.

Чињеница да је са друге стране ривал који је победио црвено-беле јесенас довољан је знак за максималан фокус пред утакмицу.

- Вождовац је неугодан противник, од свих сем Партизана најмање нам лежи. Имамо мотива. У континуитету има изражен стил, филозофију игре, све су то млади способни играчи и пуни елана. Очекује нас добра и квалитетна утакмица. Сигурно да неће бити иста утакмица као прошле године. Не можемо да кажемо да ће бити "копи-пејст", противник јесте тежак, уосталом као и сви противници. Једноставно, желим тако да размишљам. Очекујем захухтавање после пар кола, очекујем од мог тима да буде прави, немамо право на кикс и од првог минута морамо да кренемо у "фулу". У фудбалу се не зна, али немамо право на грешку.

Звездин тренер очекуеје да види добро попуњене трибине на које ће за ову прилику моћи да се уђе бесплатно.

- Свесни смо тренутка, али морате да буде фокусирани на игру. Велики број навијача биће на трибинама, ови момци заслужују подршку. Када знате да имате публику, када вас носе чак и када не можете. Сигурно ће ми бити драго, али не водим се емоцијама због мог првог меча у повратку.

Осрнуо се Милојевић на све што је затекао сада у клубу, по повратку, и покушао да упореди са свим оним што је било када је радио у првом мандату.

- За разлику од мог првог мандата, Звезда је порасла инфраструктурно и организационо. Постоји скаутинг служба, прате се играчи широм света, јако сам срећан због тога. Марин и Мркела одрађују добар део посла... Ја сам тренер, мој задатак је да од играча извучем максимум, срећан сам што Букари није продат, али исто тако сам свестан да сам у клубу који живи од финансија. Пробали смо у прелазном року да смањимо број играча, оставимо костур и пробали смо да направимо ростер да се сви играчи изборе и добију прилику.

Због повреда неће конкурисати стартни бекови Милан Родић и Коста Недељковић, као и Милош Дегенек.

- Имали смо проблема, али имамо играче који могу да одговоре, прекомандован је Радојевић. Наше је дете, велики је потенцијал, само да видимо минутажу. Ту је и Мимовић, доста квалитетан. Трудимо се када доводимо је да то буде играч који ће правити разлику. Жива ствар је прелазни рок, још траје, видећемо шта ће бити до краја... Родић кубури са повредама, Коста има мали проблем и неће бити у саставу. Не знам колико дуга ће бити пауза.

Један од примарних задатака Милојевића и стручног штаба биће да разиграју скупо плаћеног Шерифа Ендиајеа.

- Време ће показати да ли сам га пробудио. На мени је да вратим сваког играча. У разговору са свима, у фудбалу се заборавља све шта је било јуче, битно је данас и сутра. Нормалан је притисак у Звезди, нити Шериф пролази први пут, а велику улогу игра самопоуздање. Када га немате онда вас спутава да не дате максимум и правите грешке. Шериф је доста добро радио, ништа посебно нити спектакуларно у односу на друге. Дај Боже да могу да урадим то чаробним штапићем, али не, све је рад. Да ли смо успели или не, видећемо на крају сезоне - каже Милојевић.

Он је додао да ће већ од наредне утакмице у саставу бити Ин-Бом Хванг и Жан-Филип Красо после репрезентативних обавеза.

Дотакао се, за крај, Уроша Сремчевића и Јована Шљивића, момака који би могли да скрену пажњу и ураде оно што су Јован Мијатовић и Недељковић.

- Замена за Мијатовић је Сремчевић. Јако је интересантан и талентован играч. Конкурише за игру, не знам да ли ће играти, али може да се очекује. Талентован је и очекујем доста од њега. Не бих волео да стављамо терет на њега. Не волим да причам индивидуално о играчима. Јован је одличан играч, исто као и Максимовић, Кнежевић и други млади играчи. Нисмо имали плејаду младих играча у мом првом мандату, могу да играју за омладинце, Графичар... То је благо и добијаће шансу када год буде могло. Звезда је добро радила претходних шест месеци, велики новац је дошао у клуб кроз два трансфера - закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести